Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Μαθήματα προσφοράς και αλληλεγγύης από τους αιμοδότες της Ανθούσας Πρέβεζας


Μαθήματα εθελοντισμού, προσφοράς και αλληλεγγύης έδωσαν για μια ακόμη χρονιά οι εθελοντές αιμοδότες της Ανθούσας κλείνοντας τη χρονιά του 2012 με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή στις εθελοντικές αιμοδοσίες που διοργάνωσε ο Σύλλογος «Βασίλειος Χατζής».

Φέτος, πραγματοποιήθηκαν συνολικά έξι αιμοδοσίες (τέσσερις τακτικές και δύο έκτακτες ) στις οποίες προσήλθαν περίπου 200 άτομα. Από αυτά μπόρεσαν να δώσουν αίμα οι 170 ενισχύοντας έτσι σημαντικά την «τράπεζα» που λειτουργεί στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας.

«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που και φέτος οι συμπολίτες μας ανταποκρίθηκαν θερμά προσφέροντας στον συνάνθρωπο το πιο πολύτιμο δώρο, το αίμα τους» τονίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ανθούσας «Βασίλειος Χατζής» κ. Περικλής Λιάκρης. Σύμφωνα με τον κ.Λιάκρη στο νοσοκομείο της Πρέβεζας υπάρχει απόθεμα 545 μονάδων αίματος από τον Σύλλογο της Ανθούσας, παρότι καλύφθηκαν ανάγκες μελών οικογενειών των αιμοδοτών αλλά και περιπτώσεις στις οποίες ζητήθηκε η βοήθειά τους.

Στον Σύλλογο των Αιμοδοτών συμμετέχουν και αρκετοί αλλοδαποί οι οποίοι κατοικούν μόνιμα στην περιοχή και έχουν συγκινηθεί από τον τρόπο με τον οποίο η τοπική κοινωνία έχει αγκαλιάσει την εθελοντική αιμοδοσία.

«Όλοι αυτοί αποδεικνύουν ότι η έννοια της προσφοράς δεν έχει χαθεί παρότι ο καθένας τους αντιμετωπίζει πλέον μεγάλες δυσκολίες» τονίζει ο κ. Λιάκρης ευχαριστώντας θερμά τους αιμοδότες αλλά και το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου(και ιδιαίτερα την κα Δαμιανού) εκφράζοντας την πεποίθηση ότι και το 2013 οι αιμοδότες της Ανθούσας θα δώσουν μαθήματα αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.

www.atpreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: