Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Περίεργο δημοσίευμα στην ''Ημερήσια'' για το νέο ΔΣ της ''ΔΩΔΩΝΗ''.

Περίεργα δημοσιεύματα για το νέο ΔΣ της ΔΩΔΩΝΗ

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Ημερησία» αφήνει υπονούμενα για τις διοικήσεις των ΕΑΣ στην Ήπειρο, αναφορικά με τη στάση τους απέναντι στους νέους ιδιοκτήτες.

Το δημοσίευμα χαρακτηριστικά αναφέρει:

«Στην κάλυψη του «χαμένου εδάφους» εντός της χώρας, καθώς κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρονικής περιόδου απώλεσε έως και 20% από το μερίδιο αγοράς της, στοχεύει η νέα διοίκηση της γαλακτοβιομηχανίας «Δωδώνη», όπου συστήθηκε νέο Διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των αντιδρώντων μέχρι πρότινος ΕΑΣ της Ηπείρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα της διοίκησης, υπό τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο Μάικλ Ο΄Νιλ, είναι να επανατοποθετήσει τα προϊόντα της εταιρείας στην αγορά, έτσι ώστε να αποκαταστήσει το μερίδιο αγοράς και ει δυνατόν να το αυξήσει.
Προς αυτή την κατεύθυνση έχουν αρχίσει να διοχετεύονται προς πώληση, τόσο προς την εγχώρια αγορά όσο και προς τις εξαγωγές, 45 τόνοι αποθεμάτων έτοιμων προϊόντων, που βρίσκονταν στις αποθήκες της επιχείρησης.

Την ίδια στιγμή, στις 5 Δεκεμβρίου και σε έκτακτη γενική συνέλευση θα δοθεί το «πράσινο φως» στη σύσταση του νέου Δ.Σ. της «Δωδώνη», το οποίο είναι επταμελές και απαρτίζεται από πέντε εκπροσώπους της μεγαλομετόχου «Strategic Initiatives» (S.I.) και δύο στελέχη από την πλευρά των μετόχων μειοψηφίας, δηλαδή των ΕΑΣ Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Μάλιστα, ο γενικός διευθυντής της ΕΑΣ Ιωαννίνων, Β. Μήτσιος, κατέχει πλέον τη θέση του αντιπροέδρου της «Δωδώνη», ενώ μέλος του Δ.Σ. είναι και ο Θ. Γκουλιούμης, πρόεδρος της ΕΑΣ Θεσπρωτίας.
Η συμμετοχή εκπροσώπων των ΕΑΣ στο νέο Δ.Σ. αποτελεί de facto αναγνώριση από την πλευρά τους του γεγονότος πως η «S.I.» είναι ο καινούριος μεγαλομέτοχος.
Στο Δ.Σ. συμμετέχει και το μεγαλοστέλεχος της «S.I.» που έχει διαχειριστεί πολλές επενδύσεις σε μεταλλεία χρυσού και διαμαντιών, D. Razorenov, αλλά και ο επικεφαλής των συμβουλευτικών υπηρεσιών της «S.I.», Τ. Seepers.
Οσον αφορά στη μετοχική διάρθρωση, κάτοχος του 67,77% της γαλακτοβιομηχανίας είναι πλέον το εταιρικό σχήμα «Todyro Ltd», που αποτελεί θυγατρική της «S.I.», η οποία συστήθηκε για να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο της «Δωδώνη».
Από τους υπόλοιπους μετόχους, το 24,78% είναι στην κατοχή της ΕΑΣ Ιωαννίνων και το εναπομείναν ποσοστό μοιράζεται με μικρά μερίδια στις ΕΑΣ Αρτας - Φιλιππιάδας, Πωγωνίου, Πρεβέζης και Θεσπρωτίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: