Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εφοπλιστής αρνείται να πληρώσει 6,2 εκατ. ευρώ χαράτσι

Ναυτιλία
“ Δεν φτάνει που δεν φορολογούνται, δεν πληρώνουν και το χαράτσι ”
Δεν έχουν τον Θεό τους ορισμένοι εφοπλιστές. Tο υπουργείο Οικονομικών έχει ανοίξει τους φακέλους μεγαλοεφοπλιστών και επιχειρηματιών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο της ναυτιλίας, αλλά και σε εκείνον του Real Estate. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας ελέγχου, ήρθε στο φως η υπόθεση πάμπλουτου εφοπλιστή, ο οποίος δεν κατέβαλλε το χαράτσι ύψους 6,2 εκατ. ευρώ.
Το θέμα έφερε στο φως η εφημερίδα «6 μέρες», η οποία κάνει λόγο για έναν από τους κορυφαίους Έλληνες εφοπλιστές, ο οποίος κατέχει εξέχουσα θέση στην παγκόσμια κατάταξη, διαθέτει ακίνητο έκτασης 6.000 τ.μ. δίπλα στο Ωνάσειο και τα τελευταία 6 χρόνια δεν έχει καταβάλλει τον ειδικό φόρο ακινήτων που αντιστοιχεί σε 6,2 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα ο εφοπλιστής έχει εγγράψει το ακίνητο σε offshore εταιρεία, στην οποία έχουν επιβληθεί φόροι ακινήτων ύψους 2% επί της αντικειμενικής αξίας μέχρι το 2009 και 15% μετά το 2009.
Ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών χειρίζεται την υπόθεση, ενώ όπως σημειώνει η εφημερίδα ο εφοπλιστής προτίθεται να προσφύγει στα διοικητικά δικαστήρια. Δεν φτάνει λοιπόν που οι … πατριώτες εφοπλιστές δεν θέλουν να φορολογούνται, τώρα δεν πληρώνουν και τα χαράτσια την ώρα που οι Έλληνες δεινοπαθούν και εξοντώνονται από την κυβέρνηση και την τρόικα καταβάλλοντας το χαράτσι στη ΔΕΗ, που κόβεται το ρεύμα σε άπορες οικογένειες και που περισσότεροι από 500.000 πολίτες αδυνατούν να καταβάλουν τον σχετικό φόρο στο δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: