Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Η «Πρέβεζα» εμπνέει τους νέους καλλιτέχνες της Ελλάδος...


Νέοι καλλιτέχνες εμπνέονται από την «Πρέβεζα» του Καρυωτάκη.

Πρόσφατο είναι το έργο του νεαρού συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, ο οποίος μελοποίησε Καρυωτάκη και Πολυδούρη στο βιβλίο/CD «Τάνγκο για τρεις» (εκδ. Μελάνι).

Τον γκρίζο ρομαντισμό της ποίησης του Καρυωτάκη επέλεξαν να μελοποιήσουν μέσα από τα ηλεκτρονικά τους τοπία και οι πολύ νεότεροι «ΝΕΟΝ» (Byron, Νίκος Γιούσεφ, Κρις Σετέλ) κάνοντας casting στις πιο ενδιαφέρουσες νέες «φωνές» του χώρου (Lolek, Etten, The Boy, Βαγγέλης Στρατηγάκος και Byron) σε έναν δίσκο που έχει τον εύγλωττο τίτλο «Κάθε πραγματικότης αποκρουστική».

Ο συντάκτης της εφημερίδας «Τα Νέα» ρώτησαν τον Βύρωνα γιατί επέλεξε Καρυωτάκη μια παρέα μουσικών που δεν είναι πάνω από 30 ετών ο μέσος όρος ηλικίας τους. «Υπάρχει κάτι με τον ποιητή αυτό. Ενα... κλικ να το πω; Σαν να αποδίδει με τους στίχους του την ψυχή του ήχου μας».

Η ψυχή του Καρυωτάκη στην «Πρέβεζα» της δικής μας εποχής. Ισως γιατί Πρέβεζα έχει γίνει σήμερα η ζωή μας; «Δεν ξέρω» λέει ο Βύρωνας. «Ο καθένας μας έχει τα δικά του. Προσωπικά, οικονομικά, κοινωνικά. Ο δίσκος άρχισε πριν από αρκετό καιρό, απλά έτυχε να βγει σήμερα που όλα είναι γκρίζα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: