Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Ξεκινά το 2ο τμήμα του υποχρεωτικού προγράμματος κατάρτισης των νέων αγροτών Πρέβεζας


Ξεκινά το 2ο τμήμα του υποχρεωτικού προγράμματος κατάρτισης των νέων αγροτών της περιφερειακής ενότητας Πρέβεζας.
Πρόκειται για πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την ευρωπαϊκή ένωση και με την συμβολή του ελληνικού κράτους. Την εκπαίδευση έχει αναλάβει ο ΕΛΓΟ << ΔΗΜΗΤΡΑ > > με υπεύθυνο Γεωπόνο του προγράμματος τον κύριο Σπύρο Κοτρώτσο.
Η ημερομηνία έναρξης θα είναι στις 28/11/2012 και θα διαρκέσει έως της 28/12/2012 για το δεύτερο τμήμα για τους νέους αγρότες που εντάχτηκαν στο πρόγραμμα του 2010 κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Φαναριού αλλά και της Πάργας.
Θα ακολουθήσει άλλο 1 τμήμα το οποίο θα ξεκινήσει στις αρχές του 2013. Η εκπαίδευση για το δεύτερο τμήμα θα γίνει στο Καναλάκι.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 102 ώρες θεωρητικής εκπαίδευσης και 48 ώρες πρακτικής άσκησης στον τομέα Φυτικής παραγωγής (ελαιοκομία) της κτηνοτροφίας και της μελισσοτροφίας.
Τα μαθήματα της θεωρίας και πρακτικής διδάσκουν πιστοποιημένοι γεωπόνοι καθηγητές που έχει ορίσει ο ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ".
Η Ε.Ν.Α. Πρέβεζας θα συμβάλει με κάθε τρόπο για την άψογη λειτουργία του προγράμματος κατάρτισης των νέων αγροτών και θέλει να ευχαριστήσει για την συνεργασία που είχε τον Υπεύθυνο του ΕΛΓΟ "ΔΗΜΗΤΡΑ" κύριο Σπύρο Κοτρώτσο τον διευθυντή της Διεύθυνση αγροτικής οικονομίας & κτηνιατρικής Π. Πρέβεζας κύριο Ιωάννη Αυγέρη αλλά και τον δήμαρχο Πάργας κύριο Αθανάσιο Λιόλιο .

Δεν υπάρχουν σχόλια: