Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012

Στις τράπεζες κολοσσούς, τραπεζικά στελέχη, τα παιδιά των «Τσάρων» της Ελληνικής Οικονομίας.

Άγχος για το μέλλον

Οι άνθρωποι που έχουν καταστρέψει την ελληνική οικονομία εξαργυρώνουν την αφοσίωσή τους στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Τα μοσχοαναθρεμένα παιδιά των πρώην υπουργών Οικονομικών της Ελλάδας, δεν θα μπορούσαν ποτέ να έχουν πρόβλημα όχι μόνο επαγγελματικής αποκατάστασης, αλλά και επαγγελματικού προσανατολισμού. Εξάλλου είναι σατανική η σύμπτωση: Έχουν όλα εξαιρετικές ικανότητας κυρίως στα οικονομικά. Έτσι πιστά στις παραδώσεις τα μοσχοαναθερεμμένα τέκνα κάποιων οι οποίοι έχουν τεράστιο μερίδιο ευθύνης για την τραγωδία της χώρας μας, για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού και για την υποθήκευση το μέλλον της νέας γενιάς, όπως ο Γιώργος Αλογοσκούφης, ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Στέφανος Μάνος φρόντισαν και εξαργύρωσαν με τον καλύτερο τρόπο τις υπηρεσίες που παρείχαν στο διεθνές τραπεζικό σύστημα. Έτσι τα τέκνα των πρώην «τσάρων» της ελληνικής οικονομίας καταλαμβάνουν θέσεις σε τράπεζες - κολοσσούς του εξωτερικού ή και σε τράπεζες της Ελλάδας.



Ο γιος του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη , ο γιός του πρώην υπουργού και προέδρου της Δράσης Στέφανου Μάνου και η κόρη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου ,κάνουν καριέρα στον τραπεζικό τομέα έχοντας. Φυσικά οι μπαμπάδες χρησιμοποίησαν άριστα τις σχέσεις που είχαν με το τραπεζικό σύστημα, το οποίο το υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με πίστη και αφοσίωση. Εξάλλου μιλάμε για τρείς πρώην υπουργούς Οικονομικών με αντιλήψεις και απόψεις αντιλαϊκές και νεοφιλελεύθερες. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Παραπολιτικά», ο Σπύρος Αλογοσκούφης, γιος του Γιώργου Αλογοσκούφη εργάζεται στην Goldman Sachs. Ο γιος του γαλάζιου πρώην Τσάρου τελείωσε το Κολέγιο Αθηνών ασχολήθηκε με τους Ολυμπιακούς αγώνες στο πλευρό της Γιάννας Αγγελοπούλου και μετά, την στιγμή που ο πατέρας του, ο οποίος έχει τεράστιο μερίδιο ευθύνης για το ξεπούλημα του ΟΤΕ στους Γερμανούς έφυγε για την Αμερική όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο φημισμένο Πανεπιστήμιο Yale. Τώρα εργάζεται ως χρηματοπιστωτικός σύμβουλος για τις αγορές της Ασίας με αντικείμενο τις αγοραπωλησίες (dealings) και σε συμβόλαια futures. Οι ασιατικές οικονομίες βέβαια . θα έπρεπε να ανησυχούν.


Ο γιος του Στέφανου Μάνου, Αλέξανδρος, σπούδασε στο Λονδίνο και στη συνέχεια στην Γαλλία στο Insead . Επίσης εργάστηκε στην εταιρία British Gas-Midlands Research Center και συνέχισε στην γνωστή εταιρία Salomon Brothers ως αναλυτής, αλλά και στην γαλλική Societe Generale. Έπειτα εντάχθηκε στον όμιλο της Gitigroup ως υπεύθυνος της επενδυτικής Τράπεζας αρχικά για την Ελλάδα και στη συνέχεια για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη και στην Βόρεια Αφρική. Από το 2007 εργάζεται στην τράπεζα Πειραιώς ως εκτελεστικό μέλος του διοικητικού συμβουλίου και από το 2008 ως διευθύνων σύμβουλος .


Από τον κανόνα δεν θα μπορούσε να ξεφύγει κόρη του Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία σπούδασε Κοινωνιολογία και Κοινωνικές Επιστήμες στο Cambridge στην Αγγλία και πήρε μάστερ στην Διοίκηση επιχειρήσεων από την Πολυτεχνική σχολή του Παρισιού. Η κορούλα του κου Παπαντωνίου, ο οποίος το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει επανέλθει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, εργάζεται στην τράπεζα Barclays σε κατάστημα του Λονδίνου.

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: