Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Προβλήματα και καταστροφές στην Περιφ. Ενότητα Πρέβεζας, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

Προβλήματα και καταστροφές από τα έντονα καιρικά φαινόμενα (video+photos)


Εντονες ήταν οι βροχοπτώσεις που έπληξαν την περιοχή της Πρέβεζας από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης κι ενώ είχε προηγηθεί δυνατός αέρας που στα ανοιχτά του Ιονίου έφτασε μέχρι και τα 9 μποφόρ.
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πτώσεις δύο δέντρων και μιας κολώνας της ΔΕΗ στην διασταύρωση του Αρχαγγέλου ενώ δέντρα έπεσαν επίσης στην Καστροσυκιά, στο Καλαμίτσι αλλά και μέσα στην Βιομηχανική Περιοχή στον σταθμό μεταφόρτωσης με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρές ζημιές ένα βυτιοφόρο του Δήμου Λούρου στο οποίο επέβαιναν υπάλληλοι και από καθαρή τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

katastrofes3

Στον συνοικισμό των αθιγγάνων έχουν πέσει αρκετά δέντρα με αποτέλεσμα να κλείσουν οι εσωτερικοί δρόμοι ενώ διακοπή της κυκλοφορίας είχαμε λόγω πτώσης δέντρων και στην εθνική οδό Πρέβεζας -Ιωαννίνων στο ύψος του πρατηρίου Λαϊνά. Μάλιστα για αρκετή ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων διεξήχθη μέσω παρακαμπτήριων οδών, ενώ σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε παρακείμενη μάντρα αυτοκινήτων αφού ο δυνατός άνεμος ξήλωσε το στέγαστρο το οποίο έπεσε πάνω στα σταθμευμένα οχήματα.

katastrofes

Στο Καλαμίτσι παρασύρθηκαν στέγες και καμινάδες και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές σε θερμοκήπια, ενώ τα συνεργεία του Δήμου και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας με επικεφαλής τον υποδιοικητή Θεόδωρο Βαρδή , η αστυνομία και η ΔΕΗ , βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο δρόμο προκειμένου να διευθετήσουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν περισσότερο από τον δυνατό αέρα και λιγότερο από την βροχή.

Δείτε σχετικό βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: