Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Όλα όσα κρύβει ο Σαμαράς από τον Στουρνάρα.

Ο Αντώνης Σαμαράς με τον Γιάννη Στουρνάρα

Δεν έχει ενημερώσει ο πρωθυπουργός τον υπουργό Οικονομικών για την άρνηση των ξένων να επενδύσουν; 

Τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δεν μπορεί να τον χαρακτηρίσει κανείς «δυνατό παίκτη». Μάλλον θυμίζει προκάτ τεχνοκράτη προερχόμενο από το υπηρετικό προσωπικό της τραπεζοκρατίας. Οι παλαιότεροι τον θυμούνται να μην αφήνει σε ησυχία τον Κώστα Σημίτη «ψάχνοντας να χωθεί κάπου» και τελικά το πέτυχε. Χώθηκε στη ζωή των Ελλήνων με τέτοιον τρόπο ώστε είναι πάντοτε ανήσυχος - κατά δήλωσή του - μήπως είναι εκείνος ο οποίος τελικά θα κρεμαστεί στο Σύνταγμα. Μπήκε στον «κύκλο της Φρανκφούρτης», ο οποίος σχεδιάζει ήδη από τη δεκαετία του 1970 να καθορίσει την πορεία της Ελλάδας εντάσσοντάς την στη σφαίρα επιρροής της Γερμανίας.


Ο Γιάννης Στουρνάρας, πέραν από την τυπική επάρκεια των οικονομικών γνώσεων που έχει στα χαρτιά και τη λατρεία στο σούσι το οποίο καταναλώνει κυρίως όταν υπογράφει τις αποφάσεις της ελληνικής κοινωνικής γενοκτονίας, όπως λένε οι πιο καταρτισμένοι ότι είναι το απόλυτο παράδειγμα απουσίας και έλλειψης οικονομικής σκέψης. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο τον εμπιστεύεται το ανώτερο σύστημα, τον ανώτερο διευθυντήριο που τον επέβαλε και τον χρησιμοποιεί σήμερα. Έτσι ο υπουργός Οικονομικών μπορεί και εκτελεί χωρίς ιδιαίτερα μεγάλους ενδοιασμούς τις άνωθεν εντολές από τα υπερθενικά και ντόπια ξένα κέντρα οικονομικής εξουσίας. Κάπως έτσι εξηγείται εξάλλου, δηλαδή εξαιτίας της έλλειψης οικονομικής σκέψης, το γεγονός ότι έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις του για την κρίση. Μπορεί σε κύκλους ανθρώπων, οι οποίοι φημίζονται για την οικονομική τους σκέψη, να μην αξιολογείται ως κάποιο ιδιαίτερα σημαντικό μέγεθος στην οικονομία, όμως ο Γιάννης Στουρνάρας είναι ένα κλασσικό δημιούργημα του εγχώριου και ξένου συστήματος και της τραπεζοκρατίας. Όπως λένε κάποια "θηρία" της οικονομικής σκέψης "είναι το απόλυτο παράδειγμα εξέχουσας μετριότητας που χρειάζεται το σύστημα για να κάνει τις δουλειές του". 


Η απουσία οικονομικής σκέψης έκανε για άλλη μια φορά την εμφάνισή της κατά την δημόσια παρουσία του στο φιλικό περιβάλλον του κεντρικού δελτίου του Mega Channel, στα τηλεπαράθυρα του οποίου - για να μην ξεχνιώμαστε - ο Γιάννης Στουρνάρας, το αγαπημένο παιδί του βασικού υπεύθυνου της ελληνικής τραγωδίας, δεσμεύτηκε για πολλά: Κυρίως για το ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι μισθοί και οι συντάξεις. Η ιστορία περιμένει ανυπόμενη να δει αν θα κερδίσει το στοίχημα, το οποίο έβαλε με τα εν Αθήναις δουλικά των δανειστών. Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι δεν είναι η υψηλή φορολογία η κύρια αιτία και ο κυριότερος λόγος για τον οποίο δεν επενδύουν ξένοι επιχειρηματίες στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν άλλες αιτίες και άλλοι λόγοι, οι οποίοι προηγούνται. Με αυτή του την προσέγγιση έκανε τους οικονομολόγους που παρακολούθησαν, κατά τύχη, το δελτίο ειδήσεων του Μεγάλου Καναλιού να σκίσουν τα πτυχία τους. Ακολούθως παίζοντας με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού ο Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε ότι ο τέλος της δραχμικής αβεβαιότητας θα φέρει επενδύσεις, επιστροφή καταθέσεων και αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης. Μάλιστα είπε ότι όλα αυτά θα λειτουργήσουν ως αντίβαρο στην ύφεση, αλλά αν δεν επιτύχει το πρόγραμμα τότε δεν υπάρχει plan B. Πράγματι είναι να αναρωτιέται κανείς σε ποιον εμπιστεύτηκαν κάποιοι υποτελείς και εθνικά επικίνδυνοι την θέση του «Τσάρου» της ελληνικής οικονομίας. Αποδεικνύεται στην πράξη ότι εκτός από κάποιες ίντριγκες της πλάκας, όπως η διοχέτευση πληροφοριών περί δήθεν σύγκρουσης με τον Πολ Τόμσεν του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, πέραν από την ιδιότητα του yesman, ο υπουργός Οικονομικών δεν διαθέτει την παραμικρή επαφή με την πραγματικότητα.


Δεν γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι το πρόγραμμα που επιβάλλεται στην Ελλάδα είναι υφεσιογόνο; Δεν γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι το ζήτημα ευρώ ή δραχμή (το οποίο όντως λειτουργεί αποτρεπτικά για υποψήφιους επενδυτές) το έχει θέσει κυρίως – και εξακολουθεί να το θέτει – ο πολιτικός του προϊστάμενος, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αποτρέποντας τις επενδύσεις; Δεν γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι η προεκλογική καμπάνια παραπληροφόρησης και κατατρομοκράτησης από την πλευρά της Νέας Δημοκρατιας δημιούργησε προβληματισμό σε υποψήφιους επενδυτές; Δεν γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι οι κοντινοί σύμβουλοι του πρωθυπουργού τον έπεισαν να υποστηρίζει όπου σταθεί και όπου βρεθεί εκείνα τα αστεία και ακατάληπτα περί της ύπαρξης «λόμπι της δραχμής», χωρίς να το κατονομάζει, δημιουργώντας δραχμοφοβία στους επενδυτές; Πως μπορείς εξάλλου να κατονομάσεις κάτι το οποίο δεν υπάρχει. Δεν γνωρίζει ο "Τσάρος" της διαλυμένης ελληνικής οικονομίας, ότι οι συμβουλάτορες του Αντώνη Σαμαρά έπαιρναν τηλέφωνο σε δημοσιογράφους λέγοντάς τους ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την Ελλάδα "Αλβανία του Χότζα" (Βέβαια ο Αντώνης Σαμαράς θα την κάνει χειρότερη, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία) και εκείνοι έγραφαν τις ανυπόστατες εκτιμήσεις τους στις εφημερίδες τους ή τις αναπαρήγαγαν πλήττοντας την εικόνα της χώρας; Γνωρίζει ο υπουργός Οικονομικών ότι από το Μέγαρο Μαξίμου και κατόπιν υποδείξεως επιχειρηματιών, εφοπλιστών και μιντιαρχών έχουν γίνει εισηγήσεις για τη χρήση από τα καθεστωτικά media του διαχωρισμού των πολιτικών δυνάμεων σε «μπλοκ του ευρώ» και «τριτοκοσμικούς δραχμολάγνους»; Γνωρίζει ο κ. Στουρνάρας ότι η συνεχής αναφορά από τον κ. Σίμο Κεδίκογλου, του παλαιού συμπαρουσιαστή της Ρούλας Κορομηλά που έγινε στη συνέχεια κυβερνητικός εκπρόσωπος, στο «λόμπι της δραχμής» προκαλούσε συνεχή εκνευρισμό στα εμπορικά τμήματα συγκεκριμένων πρεσβειών και σε ξένους αξιωματούχους, οι οποίοι είχαν αναλάβει να κάνουν «έρευνα αγοράς» για επενδυτικές ευκαιρίας στη χώρα μας; Γνωρίζει ότι συνεχώς μιλούσαν με αρνητικό τρόπο για την υψηλή φορολογία; Γνωρίζει για ποιον λόγο έφυγαν από την Ελλάδα εταιρείες όπως η Coca Cola Hellas και η ΦΑΓΕ; Για ποιες επενδύσεις μιλάει ο κ. Στουρνάρας; Αν δεν τα γνωρίζει όλα αυτά ... τότε μάλλον ο πρωθυπουργός της φτώχειας Αντώνης Σαμαράς του τα κρύβει. 

Επίσης αν δεν τα γνωρίζει όλα αυτά ο κ. Στουρνάρας, τότε με τα όσα λέει εκτίθεται. Με τα όσα υποστηρίζει πλήττει την ίδια την εικόνα του προκάτ τεχνοκράτη και της χρήσιμης, για το σύστημα που καταδυναστεύει τον ελληνικό λαό, εξέχουσας μετριότητας. Δεν τον ενημέρωσε ο κ. Σαμαράς τον κ. Στουρνάρα για όλα τα παραπάνω; Δεν τον ενημέρωσε ότι οι επενδυτές θα έλθουν στην Ελλάδα, όταν ο πρωθυπουργός σταματήσει να συμμετέχει στα γυρίσματα χαζοχαρούμενων videos, τα οποία διακινούνται μέσω facebook; 

Διαβάστε περισσότερα για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις λάθος εκτιμήσεις του ΕΔΩ

www.periodista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: