Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Απόστολος Κακλαμάνης. «Κύριε Ψυχάρη απολογούμαι μόνο στο λαό».

Ο Απόστολος Κακλαμάνης

Απάντηση στον ισχυρό άνδρα του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Σταύρο Ψυχάρη έδωσε ο βουλευτής και ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης.


Η εφημερίδα τα Νέα έχει προαναγγείλει αποκαλύψεις για τον ρόλο του κου Κακλαμάνη την περίοδο της δικτατορίας.

Ο κ. Κακλαμάνης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαψεύδει προκαταβολικά τις "αποκαλύψεις".

Διαβάστε ολόκληρη την απάντηση 

«Ο κ. Στ. Ψυχάρης κατηγορείται ευθέως και όχι σαν.«Αθηναίος Πολίτης» (!) ότι ενεργώντας παραθεσμικά αναμειγνύεται στην εσωκομματική λειτουργία της δημοκρατικής παράταξης, μέχρι και αυτής της εκλογής προέδρου του ΠΑΣΟΚ (Σεπτέμβριος 2007: Παραιτηθείτε κ. Παπανδρέου). Επ' αυτών σιωπά. Αντ' αυτού, «αλληλογραφεί» ως «αναγνώστης Αθηναίος πολίτης» με τον εαυτό του εναντίον μου και αναμασά χουντικά υποπροϊόντα για τα οποία έχει δοθεί αποστομωτική απάντηση, προ 30 και πλέον ετών, εντός του Κοινοβουλίου, από τον τότε πρωθυπουργό Γεώργιο Ράλλη και τον τότε πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. 

Απολογούμαι σε όλη τη διάρκεια των τεσσάρων σχεδόν δεκαετιών της κοινοβουλευτικής μου θητείας, μόνο στο λαό και ειδικότερα στους εκλογείς μου της Β' Περιφέρειας Αθηνών, που με στέλνουν, από το 1974 μέχρι σήμερα στη Βουλή. Στους πολίτες, όμως, των νεώτερων γενεών που δε γνώρισαν τη δικτατορία και πολλοί σήμερα τους εξωθούν να τη θεωρήσουν σαν «απολεσθέντα παράδεισο», απαξιώνοντας τη Μεταπολίτευση και την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο, οφείλω, για τα δημοσιεύματα του κ. Ψυχάρη και όσων blogs τα αναπαρήγαγαν, να πω: Για μένα θα τους πληροφορήσουν αξιόπιστα οι συναγωνιστές μου στις οργανώσεις Δ.Ε.Κ.Α. και Π.Α.Κ. και όσοι βρέθηκαν μαζί μου, είτε στις φυλακές είτε στα κρατητήρια της Μπουμπουλίνας, της Μιχαλακοπούλου και του Ε.Α.Τ./Ε.Σ.Α., καθώς και οι συνυπερασπιστές μαζί μου αγωνιστών στα στρατοδικεία της Χούντας, επίσης και όσοι συνεργάστηκαν εντός και εκτός της χώρας για να φτάσουμε μέχρι το «στόμα του λύκου» και να αποτρέψουμε τη χειραγώγηση των προδικτατορικών νεολαιών που επιχείρησε το καθεστώς Ιωαννίδη». 

Αυτοί γνωρίζουν και ποιος υπήρξα, ως μέλος της «παράνομης» ΕΠΟΝ, από 15 χρονών εργαζόμενος, μαθητής νυχτερινού γυμνασίου στην πιο σκοτεινή μετεμφυλιακή περίοδο, ποιος υπήρξα συνεχίζοντας στη διάρκεια και των δύο ανένδοτων αγώνων ενάντια στο παρακράτος των εκλογών «βίας και νοθείας» του 1961 και του βασιλικού πραξικοπήματος του 1965 και ποιος, τέλος, υπήρξα και είμαι συνεχίζοντας αυτήν την ανεπίληπτη πορεία και μετά τη δικτατορία, μέχρι σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: