Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Η νεαρή Ιωσηφίνα, γραμματέας του πρωθυπουργού, απαιτούσε πανηγυρικό τόνο στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο!


Ενθουσιασμένη η νέα γραμματέας του πρωθυπουργού έπιασε δουλειά νωρίς το πρωί Τρίτης στο Μέγαρο Μαξίμου. 


Μάλιστα φρόντισε να φέρει από το σπίτι και γλυκό κεράσι που είχε φτιάξει η μητέρα της ειδικά για τον Αντώνη. 

Η Ιωσηφίνα είναι μια μελαχρινή κούκλα 23 χρόνων, η νέα γραμματέας του πρωθυπουργού, την οποία ο Αντώνης κρύβει επιμελώς από τη Γεωργία. 

Τις προάλλες που η Γεωργία είχε περάσει από το Μαξίμου, είδε την εντυπωσιακή Ιωσηφίνα να έχει το γενικό πρόσταγμα στο Μαξίμου και όταν ρώτησε να μάθει ποια είναι η νεοφερμένη της είπαν πως πρόκειται για την κόρη μιας φίλης του Χρύσανθου με την οποία είχαν γνωρισθεί όταν έκαναν αντίσταση στο Πολυτεχνείο.

Μάλιστα την Ιωσηφίνα την ενέκρινε τόσο ο εγκεφαλικός Σταμάτης, όσο και ο φίλος μου ο Μουρούτης, ο γνωστός και ως Έντγαρ Χούβερ του Σαμαρά. Ο Μουρούτης έδωσε εντολή στην Ιωσηφίνα να παραμείνει παρθένα διαφορετικά δεν θα έχει καμία τύχη στο πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Η Ιωσηφίνα λοιπόν από νωρίς το πρωί καλούσε τους υπουργούς στο τηλέφωνο για να τους πει ότι ο Αντώνης θα δώσει πανηγυρικό τόνο στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο και να έλθουν όλοι ντυμένοι με τα καλά τους και να είναι διαρκώς χαμογελαστοί για να τους πάρει ο καμεραμάν της Μαρίας Σπυράκη.

Η Ιωσηφίνα τον πρώτο που πέτυχε στο τηλέφωνο ήταν ο Άδωνης Γεωργιάδης, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα μιας βέσπας στην περιοχή του Μπουρναζίου. 

Ο Άδωνης δεν είχε προλάβει να πάει σπίτι γιατί τώρα με το Σάνι, το Αρτ, το Κόντρα, το Έξτρα και τον Πούτσο κλαίγαμε ΤV, τα κανάλια έχουν αυξηθεί σε βαθμό κακουργήματος.

Ε, πως να τα προλάβει όλα ο Άδωνης, χωρίς βέσπα. Έτσι μετά την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου, πετάχθηκε στην εκπομπή του Λοβέρδου και του Κοτρώτσου, αφού έκανε μια παρέμβαση στον Ευαγγελάτο και μια ζωντανή σύνδεση στον Βασίλη Ταλαμάγκα, ενώ ταυτόχρονα φώναζε στο αυτί της Έλλης Στάη ότι είναι σε μειονεκτική θέση επειδή βρίσκεται στο τηλέφωνο και όχι ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΤ. 

Όταν λοιπόν γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της μέρας τον πήρε τηλέφωνο μια γνωστή «κλείστρα» από το Alter και τον παρακάλεσε να έλθει στο κανάλι στις 5.30 το πρωί που κάνουν δοκιμαστικά για να μην τους πάρουν χαμπάρι οι δημοσιογράφοι. 

Πράγματι ο Άδωνης πήγε στα δοκιμαστικά της εκπομπής που θα παρουσιάζει η τρυφερή εξαδέλφη της Φαίης Σκορδά με τον τίτλο «Πρωινά Σηκώματα».

Φεύγοντας λοιπόν από το Μπουρνάζι τον πέτυχε η Ιωσηφίνα η γραμματέας του Αντώνη, για να τον ενημερώσει για τον πανηγυρικό τόνο του αυριανού υπουργικού συμβουλίου. 

Μάλιστα η Ιωσηφίνα δεν παρέλειψε να πει, τόσο στον Άδωνη όσο και στους υπόλοιπους υπουργούς, για τα ψυχότροπα χάπια που πρέπει να έχουν πάρει ώστε να είναι καλά στην ψυχολογία τους και να δείχνουν ευτυχείς. 

Σε κάποιους συνιστούσε να τηλεφωνήσουν και στον καθηγητή Στεφανή να τους γράψει μια συνταγή που να ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία τους.
Η ιδέα για την πανηγυρική ατμόσφαιρα του υπουργικού συμβουλίου ήταν του Μπούρα, του διευθυντή του γραφείου του πρωθυπουργού ο οποίος είναι εύστροφος.

Η Ιωσηφίνα φυσικά δεν παρέλειψε να τηλεφωνήσει και στον Μανιτάκη, ακόμη και στον Ρουπακιώτη ώστε να προσέλθουν κι εκείνοι με την σειρά τους ευτυχείς στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο του Σαμαρά με τιμώμενο πρόσωπο την Μαρία Σπυράκη, η οποία όλες αυτές τις δύσκολες ώρες της κυβέρνησης έδωσε ρέστα προετοιμάζοντας τα πλήθη των θεατών του Μega για το έπος του Σαμαρά. 

Με την ηγετική φυσιογνωμία του Αντώνη στο Μαξίμου η Ελλάδα εξασφάλισε την δόση της. Η Ιστορία υποκλίνεται στο Έπος του Αντωνίου και ο Μάριο Μόντι στέλνει τη Ραφαέλα Καρρά να τραγουδήσει στο πανηγυρικό υπουργικό συμβούλιο το A far l'amore comincia tu.





www.kourdistoportocali.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: