Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Η μεγάλη φυγή.


Ένα από τα πιο συναρπαστικά κείμενα που έχουν γραφτεί τελευταία για την Ελλάδα που αλλάζει είναι το κείμενο του Πέτρου Λεωτσάκου που φιλοξενούμε στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι".


Πράγματι μια νέα διαπλοκή γεννιέται από τις στάχτες της παλαιάς με την Τρόικα να υποδεικνύει τους νέους παίκτες. Η άποψη του Λεωτσάκου ότι η Χρυσή Αυγή είναι δημιούργημα των μυστικών υπηρεσιών, δεν ακούγεται εξωπραγματική αν δει κανείς την θαλπωρή με την οποία αντιμετωπίζουν τα όργανα της τάξης τις παραβατικές συμπεριφορές του συγκεκριμένου κόμματος.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές τουλάχιστο 30 οικογένειες που για δεκαετίες πρωταγωνιστούν στο ελληνικό επιχειρείν και στην κοινωνικοπολιτική ζωή της χώρας, ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για άλλες πιο φιλόξενες πολιτείες.

-Δεν είμαστε διατεθειμμένοι, εμείς και οι οικογένειές μας, να γίνουμε πειραματόζωα της Τρόικας σε μια χώρα που σβήνει από τον ευρωπαικό χάρτη.

Η Αγγλία, η Αμερική, η Ρωσία ακόμη και οι σκανδιναυικές χώρες αποτελούν κάποιους από τους προορισμούς των επιχειρηματικών οικογενειών που εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

-Αυτά που θα βλέπεις να εξελίσσονται εδώ τα επόμενα χρόνια θα ξεπερνούν και τα πιο σκληρά ντοκιμαντέρ, τα πιο ωμά που έχεις δει με θέμα την βίαιη αλλαγή του τρόπου ζωής μιας κοινωνίας.,
θα μας πει ένας από τους ισχυρούς οικονομικά συμπολίτες μας που εγκαταλείπουν την Ελλάδα.

Για κάποιους από αυτούς όπως μας εξομολογούνται οι ίδιοι, η φυγή από την χώρα δεν είναι μόνο επιχειρηματική επιλογή αλλά έχει να κάνει με την ασφάλεια των μελών της οικογένειάς τους.

-Η Ελλάδα θα παραδοθεί στον έλεγχο συμμοριών του πολιτικού παρακράτους. Η οικονομική εξαθλίωση σε συνδυασμό με τον έλεγχο της χώρας από την τρόικα θα αποτελέσουν ένα εκρηκτικό κοκτέηλ. Οι δανειστές θα σακατέψουν την χώρα για να μπορούν να την ελέγχουν. Αυτό βρίσκεται σε εξέλιξη. Η απόγνωση του λαού δεν θάχει όρια αλλά στο τέλος οι πολίτες θα υποκύπτουν από φόβο.
Ε, όλα αυτά δεν θα θέλαμε να τα βιώσουμε. Λυπούμαι που το λέω αλλά η Ελλάδα τέλειωσε. Θα είναι το πρώτο ευρωπαικό σκλαβοπάζαρο του 21ου αιώνα, θυμήσου το.,συνεχίζει ο συνομιλητής μας.

Όταν κάποια στιγμή θα αρχίσει να γίνεται γνωστό ποιοι είναι αυτοί που εγκταλείπουν την Ελλάδα το σοκ που θα προκληθεί στην κοινή γνώμη θα είναι τεράστιο. Κι αυτό γιατί για τις συγκεκριμένες οικογένειες οι πολίτες έχουν την εντύπωση ότι είναι ισχυρές και μπορούν να τα βγάλουν πέρα κάτω από όλες τις συνθήκες. Κι όμως δεν είναι έτσι. Όσα πρόκειται να συμβούν θα αλλάξουν πρωτόγνωρα, βίαια, ολοκληρωτικά την Ελλάδα. Μια Ελλάδα της οποίας κανείς δεν εγγυάται την ακεραιότητά της σαν κράτος. Οι δηλώσεις του Μπερίσα για την Αλβανία, που φθάνει ως την Πρέβεζα, είναι χαρακτηριστικές και καθόλου τυχαίες σ΄αυτή εδώ την συγκυρία.
Φυσικά σ΄αυτό το τοπίο διαγκωνίζονται τα κοράκια της νέας μηντιακής διαπλοκής. Όλοι αυτοί που σπεύδουν ήδη να αποκτήσουν πρόσβαση στη Τρόικα, να δώσουν τα διαπιστευτήριά τους στα νέα αφεντικά της χώρας και να δηλώσουν πρόθυμοι διαχειριστές.
Τα πρώτα σημάδια του μηντιακού τοπίου που αλλάζει, όχι απαραίτητα προς το καλύτερο, είναι ορατά. Γι αυτό και τα παλαιά τζάκια έχουν βγει στα κάγκελα λίγο πριν εγκαταλείψουν την Ελλάδα. Η νέα εξουσία επιλέγει τώρα τους δικούς της μηντιάρχες σε μια αποτεφρωμένη και πλήρως ελεγχόμενη χώρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: