Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία. Πανηπειρωτική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου.


Σε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία, αφενός για τις περικοπές στους μισθούς και τις επαπειλούμενες καταργήσεις και συγχωνεύσεις νοσοκομείων και αφετέρου για την υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και την αδυναμία πρόσβασης των πολιτών σε αυτά, σε μία εποχή όπου η ανεργία άρα και οι ανασφάλιστοι πολίτες, αυξάνονται. 

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιούν καθημερινά γενικές συνελεύσεις σαν και αυτή που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, παρουσία κλιμακίου της εκτελεστικής επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.
Παράλληλα σήμερα στο ΠΓΝΙ θα πραγματοποιηθεί πανηπειρωτική σύσκεψη των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία της Ηπείρου, για να συζητηθούν τα προβλήματα και να αποφασιστούν οι μορφές αντίδρασης. 
Το κλιμάκιο της ΠΟΕΔΗΝ, τα μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στο ΠΓΝΙ και ο αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Β. Οικονόμου, πριν από τη Γενική Συνέλευση πραγματοποίησαν και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διοίκηση του Νοσοκομείου, καθώς πέρα από τα γενικότερα προβλήματα, έχει να αντιμετωπίσει και ζητήματα υποχρηματοδότησης και ελλείψεων προσωπικού.
Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Σταύρος Κουτσουμπέλης σημείωσε πως το κυρίαρχο θέμα είναι η πρόσβαση των πολιτών στη δημόσια υγεία, ενώ εξέφρασε τον προβληματισμό του για το θέμα του προσωπικού. «Μπορεί τώρα ο κλάδος της υγείας να έχει εξαιρεθεί, αλλά με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα και στις θέσεις εργασίας», σημείωσε και πρόσθεσε πως όσο συνεχίζεται η συγκεκριμένη πολιτική, οι εργαζόμενοι έχουν καθήκον να κορυφώσουν τις κινητοποιήσεις τους. 
Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΠΓΝΙ αναφέρθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Φλούδας. Όπως σημείωσε, από τις αρχές του χρόνου έχουν ήδη αποχωρήσει 100 άτομα και αναμένεται να αποχωρήσουν και άλλα μέχρι το τέλος του 2012, ενώ ο Οργανισμός του Νοσοκομείου υπολείπεται των πραγματικών αναγκών σε προσωπικό, καθώς δεν περιλαμβάνει μεγάλες μονάδες όπως η ΜΕΘ και το Διαβητολογικό Κέντρο. «Παράλληλα υπάρχει το θέμα της υποχρηματοδότησης, καθώς το νοσοκομείο μας δεν λαμβάνει τα κονδύλια που θα έπρεπε σε σχέση με άλλα νοσοκομεία της χώρας, αν και η πρόσβαση έχει αυξηθεί. Το επόμενο διάστημα το νοσοκομείο μας θα βρεθεί σε πολύ δυσχερή θέση εξαιτίας αυτής τη μη ισότιμης αντιμετώπισης», σημείωσε. 
Εναντίον της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΕΔΗΝ καταφέρθηκε ο Γενικός Σύμβουλος, προερχόμενος από το ΠΑΜΕ Υγείας-Πρόνοιας, Γιώργος Πρέντζας, κατηγορώντας την ως συνυπεύθυνη για την κατάσταση στην οποία έχει οδηγηθεί η χώρα, αλλά και για την καλλιέργεια αυταπάτης στους εργαζόμενους, όλο το προηγούμενο διάστημα. «Τώρα προσπαθούν να διαμορφώσουν κίνημα και αυτή είναι μία στάση επικίνδυνη. Ο κόσμος πρέπει να απορρίψει την λογική τους, το σάπιο σύστημα, που στήριζαν και τους στήριζε. Το βέβαιο είναι ότι τα μέτρα θα περάσουν με φωτιά και τσεκούρι και με τέτοιες συσκέψεις δεν γίνεται τίποτα. Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να έχουν ταξικό προσανατολισμό και να αγωνιστούν ενάντια στο χέρι που ασκεί αυτή την πολιτική», σημείωσε.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: