Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Με τραγούδια για Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας, στην Αθήνα.


Με αλβανική σημαία σε διαστάσεις γηπέδου και με τραγούδια που αναφέρονται σε Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία γιόρτασαν οι Αλβανοί μετανάστες της Αθήνας την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.

Πάνω από 800 αλβανοί μετανάστες είχαν μισογεμίσει το γήπεδο του ΣΠΟΤΙΝΓΚ στον Άγιο Ελευθέριο για να υποδεχτούν τον πρόεδρο του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας, Έντι Ράμα, και να γιορτάσουν μαζί την 100η επέτειο της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας στην Αθήνα.

Με εκατοντάδες αλβανικές σημαίες στα χέρια οι αλβανοί φώναζαν συνέχεια το όνομα του πρόεδρου του ΣΚΑ Έντι Ράμα ενώ μια τεράστιων διαστάσεων σημαία γέμιζε την ατμόσφαιρα με εθνικιστικό αέρα.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον εθνικό ύμνο της Αλβανίας όπου όλοι είχαν γυρίσει προς τον Έντι Ράμα κι όχι προς την σημαία τους όπως θα έπρεπε ενώ ακολούθησαν τραγούδια και απαγγελίες ποιημάτων από παιδιά Αλβανών μεταναστών που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα.


Στη συνέχεια της εκδήλωσης ακολούθησε πολυφωνικό τραγούδι από νεοσύστατο πολυφωνικό συγκρότημα των αλβανών μεταναστών στην Αθήνα όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε Μεγάλη Αλβανία τονίζοντας πως οι Αλβανοί από την Πρέβεζα μέχρι το Κόσοβο γιορτάζουν την Ανεξαρτησία της Αλβανίας. 

Η αναφορά τους στην Πρέβεζα δεν ήταν τυχαία καθώς με αυτόν τον τρόπο αναφέρθηκαν έμμεσα στην Τσαμουριά και τα ελληνικά εδάφη που διεκδικούν οι αλβανοί.

Στην συνέχεια ο βουλευτής του ΣΚΑ Erjon Brace ανέλαβε ρόλο παρουσιαστή και κάλεσε έναν προς έναν στην σκηνή τους αλβανούς δημάρχους που συνόδευαν τον Έντι Ράμα.

Κατά τον χαιρετισμό του ο Brace τόνισε πως όταν το ΣΚΑ γίνει κυβέρνηση θα πατάξει την γραφειοκρατία και την διαφθορά στις αλβανικές πρεσβείες και στα αλβανικά προξενεία ενώ υπογράμμισε πως θα δημιουργηθεί ειδικό κονδύλιο για αλβανικά σχολεία και βιβλία καθώς και για αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό.

«Να έχουν οι Αλβανοί μετανάστες τον δικό τους τηλεοπτικό σταθμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Καθ' όλη την διάρκεια της εκδήλωσης, αλβανοί κάπνιζαν τσιγάρα μέσα στο γήπεδο του ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ενώ έδειξαν για άλλη μια φορά τον πολιτισμό τους πατώντας πάνω στα καθίσματα του γηπέδου λες και ήταν σκαλοπάτια!

Αφού ολοκλήρωσαν τους χαιρετισμούς τους οι αλβανοί δήμαρχοι στην σκηνή ανέβηκε ο Έντι Ράμα όπου μεταξύ άλλων τόνισε πως τους αλβανούς μετανάστες τους σέβονται οι Έλληνες και τους ζηλεύουν για τα κατορθώματα τους όλα αυτά τα χρόνια στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο αρχηγός του ΣΚΑ Έντι Ράμα δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στους Χρυσαυγίτες χαρακτηρίζοντας τους ως «νεοναζί χαϊβάνια».

Μετά την ομιλία του Ράμα η εκδήλωση συνεχίστηκε ενώ ο κόσμος άρχισε να διαλύεται σιγά-σιγά κρύβοντας όπου μπορούν τις αλβανικές σημαίες που είχαν φέρει μαζί τους.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν υπήρχαν κομματικές σημαίες παρά μόνο αλβανικές και μόλις μία Ελληνική κι αυτή κρυμμένη σε μια γωνιά στην δεξιά πλευρά της σκηνής.

Είναι η πρώτη φορά που αλβανοί υψώνουν τόσο μεγάλη σημαία στην Ελλάδα και παρουσία του αρχηγού της αλβανικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκαν σε Τσαμουριά και Μεγάλη Αλβανία μέσω τραγουδιών και ποιημάτων, ενώ ανακοίνωσαν και την δημιουργία ειδικού κονδυλίου για αλβανικά σχολεία και αλβανικό τηλεοπτικό σταθμό στην Ελλάδα.

Οι Αλβανοί αποθρασύνονται και το ελληνικό κράτος κοιμάται!




Δεν υπάρχουν σχόλια: