Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αντί να τους υποχρεώσουν να φέρουν πίσω τον ιδρώτα του Ελληνικού λαού, που αυτοί κατάκλεψαν και γέμισαν τα θησαυροφυλάκια της Ελβετίας, χρεοκοπώντας παράλληλα την χώρα, η Κυβέρνηση Σαμαρά τους χαιδεύει. Να τι γράφει το Γερμανικό Spiegel: ''Η Ελλάδα ελπίζει στα εκατομμύρια από την φορολόγηση των καταθέσεων των Ελλήνων στην Ελβετία''.

Συμφωνία Ελλάδας και Ελβετίας ετοιμάζεται να υπογραφεί το Σεπτέμβριο ανάμεσα στις δύο χώρες, για τη φορολόγηση των καταθέσεων που έχουν μεταφέρει Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες.

Το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» υποστηρίζει ότι η φορολογική αυτή συμφωνία ήταν στα θέματα που συζήτησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, κ. Αντώνης Σαμαράς και η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, «οι πλούσιοι Έλληνες φέρονται να έχουν 'παρκάρει' περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ μαύρου χρήματος». «Αν όλα πάνε σύμφωνα με το σχέδιο, η Ελλάδα και η Ελβετία θα υπογράψουν τη συμφωνία τον Σεπτέμβριο. 


Ενώ οι δύο χώρες εργάζονταν προς αυτή την κατεύθυνση εδώ και χρόνια, τώρα ήρθε η στιγμή να πέσουν δισεκατομμύρια στα άδεια ταμεία της Αθήνας», σημειώνει το περιοδικό. Το μοντέλο με βάση το οποίο συντάσσεται η συμφωνία είναι το αυτό των αντίστοιχων συμφωνιών της Ελβετίας με τη Γερμανία, την Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία.

www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: