Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Βραζιλία: Ο πρώτος γάμος τριών ατόμων είναι γεγονός.

Ο πρώτος γάμος τριών ατόμων είναι γεγονός

Πως κατάφεραν να παντρευτούν ένας άντρας και δύο γυναίκες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας;
Ο πρώτος γάμος τριών ατόμων πραγματοποιήθηκε στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Η πολιτική ένωση των τριών ατόμων, δύο γυναικών και ενός άντρα, επικυρώθηκε από συμβολαιογράφο, ο οποίος εκτίμησε ότι πρέπει να έχουν κοινά οικογενειακά δικαιώματα.

Η απόφαση προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις, κυρίως από θρησκευτικές κοινότητες, οι οποίες χαρακτήρισαν την απόφαση "παράλογη και παράνομη".

Σύμφωνα με το BBC, τα στοιχεία των τριών δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα για προσωπικούς τους λόγους. Οι ίδιοι, συγκατοικούν εδώ και τρία χρόνια στο Ρίο, ενώ μοιράζονται όλα τα έξοδα του νοικοκυριού τους.

"Δεν υπάρχει καμία διάταξη στο οικογενειακό δίκαιο της χώρας που να απαγορεύει κάτι τέτοιο σε τρία άτομα" δήλωσε η συμβολαιογράφος.

Η εκπρόσωπος των τριών ατόμων, Claudia do Nascimento Domingues, δήλωσε στο βραζιλιάνικο τηλεοπτικό δίκτυο Globo, ότι επιθυμούν να κατοχυρώσουν τα δικαιώματά τους σε περίπτωση θανάτου ή διαζυγίου. Η απόφαση τους κατοχυρώθηκε συμβολαιογραφικά τρεις μήνες πριν, αλλά έγινε γνωστή μόλις τώρα.


Προς το παρόν, ωστόσο, δεν είναι βέβαιο ότι διάφοροι οργανισμοί, θεσμοί, ιδιωτικές εταιρείες κλπ θα δεχθούν αυτής της μορφής την ένωση.

www.news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: