Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Το φεγγάρι κάνει βόλτα... πάνω από την λίμνη Ζηρού την Παρασκευή το βράδυ 31 Αυγούστου 2012, με τη συμμετοχή του μουσικού συγκροτήματος του Ηλία Υφαντή, ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου ''Περί βιβλίου'' Φιλιππιάδα

Το φεγγάρι κάνει βόλτα πάνω απ΄τη λίμνη Ζηρού την Παρασκευή το βράδυ 31 Αυγούστου κι ο Δημήτρης Υφαντής, μέλος του συγκροτήματος «Τρίφωνο» μας υποδέχεται σε μια μοναδική μουσική παράσταση κατόπιν πρωτοβουλίας του συλλόγου «Περί βιβλίου» και με τη συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Ζηρού.
Ο Δημήτρης Υφαντής, υπακούοντας στο ένστικτο και την ανάγκη του , μάζεψε τους φίλους του και ετοίμασαν ένα πρόγραμμα, όπου τον πρώτο λόγο έχει η μουσική, ιδιαίτερα η παραδοσιακή, αφού αυτή τον εκφράζει. 
Ο ίδιος στη φωνή αλλά και στο ούτι, το μαντολίνο, το τσουμπούς, την τσουκομαντούρα και το καβάλ, ο Σωκράτης Καραβίδας στο πιάνο και υπεύθυνος ορχήστρας, ο Νίκος Τάσσης στο κλαρίνο, ο Κώστας Καραπάνος στο βιολί και ο Μιχάλης Σκόρδος στα κρουστά (μεταξύ των οποίων ντέφι, ρεκ, νταούλι , στάμνα).
Αρχείο:Λίμνη Ζηρού 10.JPG

Οι επιλογές ποικίλουν. Ο Δημήτρης μπερδεύει μοναδικά τα τραγούδια του, αλλά και τραγούδια που ο ίδιος αγαπάει άλλων ερμηνευτών και δημιουργών όπως ο Μίκης Θεοδωράκης κι ο Γιάννης Μαρκόπουλος. Τραγούδια διασκευασμένα ή μη, περισσότερο ή λιγότερο γνωστά, τραγούδια και μουσικές από την Ανατολή μέχρι την Ήπειρο κι από την Κρήτη ως τη Θράκη.
Ας συναντήσουμε λοιπόν μια νύχτα με φεγγάρι αυτό τον μουσικό κόσμο, που έχει σκοπό να μας δείξει πόσο πλούσια και γλυκόλαλη είναι η παραδοσιακή μουσική. Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 8 το βράδυ, στην πρώην Παιδόπολη Ζηρού, δίπλα στη λίμνη.

Είσοδος ελεύθερη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Α μέρος: 
Ώρα έναρξης :20.00
Παρουσίαση του Ηπειρώτικου Δημοτικού τραγουδιού
Χορευτικά από τους Συλλόγους της περιοχής

Β μέρος:
Ώρα έναρξης: 22.00
Μουσικό ταξίδι με τον Δημήτρη Υφαντή (Τρίφωνο) και το συγκρότημά του.

Δυνητική ώρα προσέλευσης 6μ.μ.

Περιήγηση-ξενάγηση στο χώρο, έκθεση φωτογραφίας, προβολή βίντεο με ιστορικό περιεχόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια: