Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι Παργινοί απογοητευμένοι από τον ''Καλλικράτη'' κοινητοποιούνται για τον επανασχεσιασμό και την δημιουργία αυτόνομου Δήμου Πάργας.


Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής των πολιτών του πρώην Καποδιστριακού Δήμου Πάργας, που συνεδρίασαν σε λαική συνέλευση στις 26 Αυγούστου 2012 στο Κάστρο της Πάργας.
Ανακοίνωση.

Στις 26-8-2012, με πρωτοβουλία και πρόταση ομάδας συμπολιτών μας, έγινε στο Κάστρο της Πάργας ανοικτή συγκέντρωση στην οποία προσήλθαν συμπολίτες μας, με ευρύτατη συμμετοχή και με θέματα προς συζήτηση α) την διεκδίκηση του επανασχεδιασμού του Δήμου Πάργας με την δημιουργία νέου αυτόνομου Δήμου που θα αποτελείται από την υπάρχουσα δημοτική ενότητα Πάργας και β) τα σοβαρότατα προβλήματα που έχει επιφέρει στον Δήμο μας η εφαρμογή του Καλλικράτη.
Αφορμή αποτέλεσε η επιστολή που έχει σταλεί από τον Υπουργό Εσωτερικών προς τους Δήμαρχους της Χώρας με την οποία τους ζητούνται οι προτάσεις τους για αλλαγές στην δομή του Καλλικράτη και οι οποίες πρέπει να υποβληθούν στο Υπουργείο μέχρι τις 10-9-2012 ώστε αυτές να ληφθούν υπόψη στην τελική πρόταση νόμου που θα ψηφιστεί εντός του Σεπτεμβρίου.
Ακολούθησε συζήτηση και από τις προτάσεις και τοποθετήσεις όσων έλαβαν το λόγο διαφάνηκαν τα τεράστια προβλήματα και αδιέξοδα που δημιούργησε ο Καλλικράτης στην λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης κυρίως δε στις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.
Αποφασίστηκε :
η διεκδίκηση δημιουργίας νέου ανεξάρτητου Δήμου Πάργας,
η συνέχιση των κινητοποιήσεων με νέες ανοικτές συνελεύσεις
και η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής στην οποία ανατέθηκαν οι παρακάτω αρμοδιότητες :
Σύγκλιση στο αμέσως προσεχές διάστημα νέας συνέλευσης με θέμα την συζήτηση των φλεγόντων ζητημάτων που ταλανίζουν το Δήμο μας .
Την συλλογή υπογραφών υποστήριξης υπέρ του επανασχεδιασμού ή της δημιουργίας νέου Δήμου Πάργας.
Την σύνταξη υπομνήματος που θα υποβληθεί αρμοδίως τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πάργας όσο και στο Υπουργείο Εσωτερικών με σκοπό να γίνει δεκτό το αίτημα της δημιουργίας νέου αυτονόμου Δήμου αφού αυτό αποτέλεσε και κατά το παρελθόν κύριο αίτημα των δημοτών και επί του οποίου είχαν δεσμευτεί επισήμως με κατάθεση αναλόγου αιτήματος και οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές.
Πάργα 28-8-2012
Η Συντονιστική Επιτροπή


Το κάλεσμα προς τους Δημότες Πάργας, για έμπρακτη στήριξη της απόφασης της Λαικής Συνέλευσης των πολιτών.

Μετά από ομόφωνο αίτημα της Λαικής Συνέλευσης που έγινε στις 26 Αυγούστου, στο Κάστρο της Πάργας για τον επανασχεδιασμό ή τη δημιουργία αυτόνομου Δήμου Πάργας (να επανασυσταθεί ο Καποδιστριακός Δήμος, με τυχόν επέκταση σε διιπλανά χωριά με έδρα την Πάργα) ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ να στηρίξετε έμπρακτα το ΚΑΛΕΣΜΑ μας αυτό, τιμώντας μας, με τις υπογραφές σας, στο δίκαιο αίτημα μας.

Πάργα 28 Αυγούστου 2012
Η ΣΥΝΤΟΝIΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Συλλογή υπογραφών έως 2/9/2012 

Τετράδια για την συλλογή υπογραφών θα βρίσκονται στα εξής σημεία:
ΠΑΡΓΑ: ΔΕΣΚΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ (ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ)
ΣΤΕΛΙΟΣ ΝΙΚΟΣ (ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ)
ΧΡΗΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΤΟΥΡΚΟΠΑΖΑΡΟ)
ΔΗΜΑΚΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ (Πρώην ποτοποιία Γιούργα)
ΑΓΙΑ: ΛΙΤΣΑ ΑΛΕΞΙΟΥ
ΑΝΘΟΥΣΑ: ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΛΑΚΗΣ
ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ: ΛΟΥΚΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ενημέρωση-επικοινωνία:
pargasos.blogspot.gr & sosparga@gmail.com

Ποιά είναι τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής

Η συντονιστική επιτροπή που εξελέγη ομόφωνα, αποτελείται από τους:


Ανδρέου Ευάγγελoς
Γεωργίου Ιωάννης
Γκίνης Δημήτριος
Γκούλιουρας Παναγιώτης
Ζούλας Γεώργιος
Δημάκος Αχιλλέας
Δράκος Γρηγόριος
Μπάτσιου Ζωή
Ντέλλας Βασίλειος

Δεν υπάρχουν σχόλια: