Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Η Ομοσπονδία των Εργαζομένων στα ΕΛΤΑ αντιδρά στο ξεπούλημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και προτείνει την συγχώνευση με τα ΕΛΤΑ, σχήμα που λειτουργεί σε όλες τις χώρες της Ε.Ε.




H αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να επισπεύσει την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του Τ.Τ. για το 2011, προκειμένου αυτό να εμφανίσει ζημιές (λόγω P.S.I) και η σκόπιμη, όπως εκ των υστέρων αποδείχτηκε, μη πρόνοια ανακεφαλαιοποίησης , γίνεται για να διευκολυνθούν επικοινωνιακά στο κλείσιμο της πιο υγιούς τράπεζας της χώρας.
Έτσι ο Υπουργός Οικονομικών, όπως σε ανάλογες περιπτώσεις μας έχει συνηθίσει, με ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος ή ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ τον Υπουργό Οικονομικών, δεν το γνωρίζουμε, έριξαν το σύνθημα για το ξεπούλημα του Τ.Τ.
Αποκαλύπτονται σήμερα οι προθέσεις και οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης, που επέβαλαν την εσπευσμένη απόφαση για ιδιωτικοποίηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, είναι μια σύγχρονη τράπεζα, που σε συνεργασία με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, υποστήριξε διαχρονικά την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, ενίσχυσε την Εθνική Οικονομία, ενώ δεν επιβάρυνε ποτέ, έστω και με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.
Το Τ.Τ. είναι η σύγχρονη τράπεζα που ακουμπά ο μικροκαταθέτης, ο βιοπαλαιστής, ο μικροεπαγγελματίας στην πόλη και την επαρχία. Είναι η Τράπεζα του νησιού, του χωριού και της γειτονιάς και έχει δώσει ανάσα στους πολίτες και έχει διαμορφώσει ελπίδες προοπτικής, στο δυσμενέστατο οικονομικό και κοινωνικό περιβάλλον της κρίσης .
ΕΛΤΑ και Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο από την ίδρυση τους μέχρι σήμερα, με την παροχή υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της ελληνικής γης και με σύγχρονη υποδομή, δίνουν διέξοδο στον έλληνα πολίτη να αποφύγει τις παγίδες και τις επιθέσεις του κερδοσκοπικού τραπεζικού κεφαλαίου.
Η πλήρης συγχώνευση ΕΛΤΑ και Τ.Τ., σχήμα που υπάρχει στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., είναι η εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά συμφέρουσα επιλογή. Η πολιτική της απαξίωσης και του ξεπουλήματος των δύο αυτών οργανισμών είναι πολιτική αυτοκτονίας.
Οι εργαζόμενοι στον ΕΛΤΑ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο συντονίζουν τον αγώνα τους για να διαφυλάξουν τους δύο Οργανισμούς, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τις ελπίδες του ελληνικού λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: