Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Έλληνες βάζουν τις φωτιές; Μη μου το λες!

Έλληνες το έκαναν; Μη μου το λες!

Μας έλεγαν τα ακροδεξιά site: Μας καίνε ξένοι πράκτορες. Τούρκοι έκαψαν τη Χίο! Αλβανοί την Πελοπόννησο! Σκοπιανοί τη Μακεδονία! UFO την Αττική! Νεφελίμ την Κρήτη! Δράκοι τα νησιά! Η ΕΥΠ να αναλάβει δράση. Να γίνει επιστράτευση, γιούρια, πόλεμος! Μας καίνε οι αλλοδαποί!
Ώσπου το τσιμπήσανε το αλάνι.

Έλληνας 24 χρονών ο εμπρηστής της Χίου. Καλέ τι Έλληνας; Ελληναράς με τα ούλα του. Γιος πυροσβέστη. Ήθελε να διοριστεί πυροσβέστης και φρόντιζε να έχει δουλειά. Έβαλε καμιά δεκαπενταριά φωτιές. Μήπως σε λένε Νέρωνα, ομορφάντρα μου;
Όσον αφορά τον εμπρηστή της Ζακύνθου, πρόκειται για έναν 61χρονο Έλληνα. Πέφτω από τα σύννεφα! Έλληνας; Οι Έλληνες δεν βάζουν φωτιά στα δάση. Μόνο τζάκια ανάβουν. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών με την κατηγορία του εμπρησμού δάσους, από πρόθεση και μετά από απόφαση του ανακριτή αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Αν ήταν αλλοδαπός, θα τον πήγαιναν πηδώντας στο πιο κοντινό στρατόπεδο συγκέντρωσης. Άσε οι χρυσαλήτες τι συγκεντρώσεις θα κάνανε, τι διωγμούς θα ετοίμαζαν.

Όσο για κάποιες άλλες φωτιές, πολλοί μιλάνε για συμφέροντα. Εκεί πχ που επιχειρηματίες θέλουν φιλέτα με δασικές εκτάσεις, ξεσπούν πυρκαγιές και απαλλάσσουν τον επενδυτή από τα ενοχλητικά δέντρα και τις διατυπώσεις με το Δασαρχείο. Απλή σύμπτωση, ρε παιδιά. Μήπως όμως κοστίζει πιο φτηνά, να πληρώσεις ένα μαλάκα εμπρηστή, από το να λαδώσεις τους υπαλλήλους; Βέβαια καίγονται και περιουσίες, κάποιες φορές κι άνθρωποι, αλλά δε βαριέσαι. Κέρδη να υπάρχουν και τα άλλα, στάχτη και μπούλμπερη.

Λοιπόν εσείς στα site, που μιλούσατε με τόση σιγουριά για ξένους πράκτορες στη Χίο κι αλλού, θα το κλείσετε τώρα; Θα ζητήσετε καμιά συγνώμη για τις κουταμάρες;

Όσον αφορά την πρόληψη; Είμαστε εθνικά υπερήφανοι που μειώσαμε τα κονδύλια. Μας είπαν μπράβο κι οι Γερμανοί. Άσχετα, αν θα προτιμήσουν άλλο τουριστικό προορισμό, που θα έχει και δέντρα. Τα καμένα αυτοί θα τα πάρουν. Για να κάψουν και κανένα θάμνο, αν τη γλύτωσε ως τώρα.

Αλλά... να μην την κάψουν τη Χίο οι Τούρκοι; Γκαντεμιά. Τώρα, πως θα κάνουν την προπαγάνδα; Πως θα πείσουν τα γίδια, να ξηλωθούν, για να πάρουν από το Ράιχ χαλασμένα όπλα; Κάτι άλλο θα σκεφτούν πάντως.

Ελλαδάρα μου! Δεν πειράζει για τα δάση. Θα σου πουλήσουν πλαστικά δέντρα οι τοκογλύφοι.

www.tsak-giorgis.blogspot.com
http://www.ramnousia.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: