Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Βραδυά Παραδοσιακού Φαγητού από τον τοπικό Πολιτιστικό Σύλλογο ''Νικόπολις'', το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012, στις 21.00΄, στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού χώρου, στην Σμυρτούλα.



Παραδοσιακές Μικρασιάτικες γεύσεις θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν όσοι ανταποκριθούν στην πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου «Νικόπολη» και συμμετάσχουν στην βραδιά παραδοσιακού φαγητού, που θα διοργανωθεί στο πάρκινγκ του Αρχαιολογικού χώρου της Νικόπολης το Σάββατο 1η Σεπτεμβρίου ώρα 9 το βράδυ. 

Κεσκέκι, αρνάκι κλέφτικο, πιροσκί, διάφορες πίτες και πολλά ακόμη εδέσματα τα οποία θα μαγειρέψουν με μεράκι οι γυναίκες της Νικόπολης θα προσφερθούν στους προσκεκλημένους δίνοντάς του έτσι την δυνατότητα να δοκιμάσουν τις γεύσεις που έφεραν από την ιδιαίτερη πατρίδα τους , την Μικρά Ασία, οι πρώτοι πρόσφυγες που έφτασαν στην περιοχή.


Οι νεώτεροι κρατούν την παράδοση μέχρι σήμερα και την διατηρούν ακέραιη στην μαγειρική τους.

Η γιορτή Παραδοσιακού Φαγητού πραγματοποιείται σταθερά τα τελευταία χρόνια στο Δημοτικό Διαμέρισμα της Νικόπολης ωστόσο από πέρσυ καταβάλλεται προσπάθεια αυτή να διευρυνθεί και να πάρει την μορφή ενός ιδιαίτερου τοπικού πανηγυριού.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ''Νικόπολις'' Σμυρτούλας Πρέβεζας, απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους μας, να παρακολουθήσουμε την γιορτή και να περάσουμε μια όμορφη βραδυά με εκλεκτό φαγητό, αναψυκτικά , κρασί και Ηπειρώτικη μουσική από παραδοσιακή κομπανία της Ηπείρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: