Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Αντιδράσεις στην Άρτα για την φημολογούμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων.

Αντιδράσεις στην Άρτα για την φημολογούμενη κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Άρτα, η πληροφορία για κατάργηση του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων, που χρόνια τώρα ήταν μαζί με τα ΤΕΙ της πόλης, πηγές ζωής για την τοπική κοινωνία και οικονομία.
Για το θέμα αυτό, έγινε σύσκεψη, με τη συμμετοχή όλων των βουλευτών Άρτας, του αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Ψαθά, και όλων των δημάρχων του νομού, με αντικείμενο τη φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας (ΚΕΝ).

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αναλύθηκαν τα μέχρι τώρα δεδομένα για την υπόθεση της λειτουργίας του ΚΕΝ και συζητήθηκαν τρόποι αντίδρασης σε ενδεχόμενη απόφαση διακοπής της λειτουργίας.

Αποφασίσθηκε να αποσταλεί κοινή επιστολή προς τα αρμόδια υπουργεία και τους αρχηγούς των κομμάτων, προκειμένου να τεθεί υπόψη των υπουργών η ανάγκη συνέχισης λειτουργίας του ΚΕΝ που αποτελεί για την Άρτα αναπόσπαστο στοιχείο της τοπικής κοινωνίας.

Στο μεταξύ συνεδριάζει απόψε το Δημοτικό Συμβούλιο της Άρτας με πρώτο και σημαντικότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη την λειτουργία του ΚΕΝ.

 Η πληροφορία κατάργησής του και ενδεχομένως η χρησιμοποίησή του για προσωρινή φιλοξενία λαθρομεταναστών, έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην πόλη της Άρτας, τις οποίες μετέφεραν στους αρμόδιους υπουργούς οι τρεις βουλευτές του Νομού, οι οποίοι από κοινού συναντήθηκαν μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: