Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Λάτρης της ελληνικής κουζίνας η Γερμανίδα Καγκελάριος. Τα κεφτεδάκια της... Μέρκελ!


Λάτρης της ελληνικής κουζίνας είναι η Άνγκελα Μέρκελ καθώς επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία 15 χρόνια την ταβέρνα "Cassambalis" που διατηρεί ο Κώστας Κασσάμπαλης στην οδό Grolmanstrasse 35, στο Βερολίνο. 


Το εστιατόριο Cassambalis

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο η Γερμανίδα Καγκελάριος έχει ιδιαίτερη αδυναμία στα κεφτεδάκια σχάρας και την ελληνική σαλάτα ενώ για συνοδεία διαλέγει πάντα λευκό κρασί, Σαντορινιό. 

Η τελευταία φορά που επισκέφθηκε το «Cassambalis» μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βέστερβέλε, με τον οποίο πάει συχνά, ήταν λίγο πριν από την επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στο Βερολίνο, είδηση που δεν πέρασε απαρατήρητη και από την «Bild». 

Το εστιατόριο Cassambalis

«Μπορεί τώρα να αναφέρθηκε η εφημερίδα στην επίσκεψη αυτή, η κα Μέρκελ, όμως, είναι από τους πρώτους πελάτες του εστιατορίου μου, που το άνοιξα πριν από περίπου 15 χρόνια» εξηγεί σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Κασσάμπαλης και διαβεβαιώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «είναι μία πολύ συμπαθητική γυναίκα». 

«Εμείς, οι Έλληνες είμαστε πολύ συναισθηματικοί και μπερδεύουμε τις δουλειές μας με τα προσωπικά μας, κάτι που δεν κάνουν ποτέ οι Γερμανοί» τονίζει και συμπληρώνει: «Άλλο η πολιτική και άλλο η ελληνική κουζίνα.
Η κα Μέρκελ, μαζί με τον κ. Βέστερβέλε, έρχονται συχνά, όπως και άλλοι πολιτικοί, αλλά και καγκελάριοι στο παρελθόν, για να φάνε ήσυχα και να χαλαρώσουν, απολαμβάνοντας την ελληνική κουζίνα μας».


www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: