Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Υπό έλεγχο οι πυρκαγιες στην Πρέβεζα

Σε επιφυλακή συνεχίζει να βρίσκεται συνέχεια η Πυροσβεστική Υπηρεσία


Υπό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, σε παρακείμενο χωράφι στην Ε.Ο. Πρέβεζας-Ηγουμενίτσας, εκεί που βρίσκεται το παλιό υδραγωγείο του Μύτικα, απέναντι από το αισθητικό δάσος στην περιοχή του Μονολιθίου. Οι δυνατοί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή μας, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, έκαναν το έργο των πυροσβεστών που επιχειρούσαν, εξαιρετικά δύσκολο. Στο έργο της κατάσβεσης βοήθησαν μηχανήματα του Δήμου Πρέβεζας και υδροφόρες, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή της Λέσχης Ελλήνων Καταδρομέων Πρέβεζας και του πρόεδρου του τοπικού συμβουλίου του Μύτικα, κ. Νίκου Ντίτσου, ο οποίος βρέθηκε στο σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της κατάσβεσης. Την επιχείρηση συντόνισε ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας, κ. Απόστολος Βασδέκης, ενώ στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πρέβεζας, κ. Απόστολος Βασδέκης δήλωσε από το «μέτωπο» της φωτιάς ότι «Υπήρξε έντονος προβληματισμός για τη φωτιά, λόγω της πυκνής βλάστησης και των ισχυρών ανέμων. Η άμεση επέμβασή έθεσε υπό μερικό έλεγχο τη φωτιά και στη συνέχεια έγινε προσπάθεια να τεθεί υπό πλήρη έλεγχο». Όλο το βράδυ παρέμειναν εκεί δυνάμεις της πυροσβεστικής, για το φόβο τυχόν αναζωπύρωσηςΥπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα μεταξύ Κοτσανόπουλου και Βρυσούλας και καίει αγροτοδασική έκταση. Η πυροσβεστική υπηρεσία Πρέβεζας έσπευσε στο σημείο στις 5 το πρωί με 5 οχήματα και 10 άνδρες και κατάφεραν δύο περίπου ώρες αργότερα να περιορίσουν το μέτωπο παρά τον δυνατό αέρα που φυσά στην περιοχή. Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης, ενώ από νωρίς βρέθηκε στο σημείο ο Δήμαρχος Πρέβεζας Χρήστος Μπαΐλης καθώς και ο αντιδήμαρχος Λούρου Λάζαρος Παπαχρήστος.

Όπως τονίζει ο κ. Μπαΐλης η γειτνίαση του μετώπου με το δάσος του Αβάσσου δημιουργεί πάντα μεγαλύτερη ανησυχία, ωστόσο ο κίνδυνος της εξάπλωσης της φωτιάς φαίνεται να έχει αποφευχθεί. Συναγερμός εξάλλου σήμανε λίγο πριν τις 7 και στην περιοχή των Ριζών, όπου εκδηλώθηκε μια μικρή εστία η οποία ωστόσο έσβησε λίγο αργότερα. Η ετοιμότητα πάντως συνεχίζεται για όλους αφού ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς είναι και σήμερα υψηλός. Να θυμίσουμε εξάλλου ότι πριν ένα ακριβώς χρόνο, στις 26 Αυγούστου, εκδηλώθηκε η μεγάλη φωτιά μεταξύ Ωρωπού και Καμαρίνας η οποία έκαψε τρεισήμισι χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης

Σε επιφυλακή και σήμερα
Σε επιφυλακή συνεχίζει να βρίσκεται και σήμερα Τρίτη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πρέβεζας.Παρότι στον χάρτη επικινδυνότητας για πρόκληση πυρκαγιών η Πρέβεζα απεικονίζεται μια κλίμακα πιο χαμηλά (3 αντί του χθεσινού 4) τα μέτρα δεν έχουν χαλαρώσει και οι συναρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται σε ετοιμότητα. Οι περιπολίες της Πυροσβεστικής είναι συνεχείς ενώ το έργο ενισχύουν και οι εθελοντικές ομάδες της περιοχής. Όπως τονίζει ο Διοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Απόστολος Βασδέκης ιδιαίτερα αυτές τις μέρες πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουμε οποιαδήποτε εργασία που θα μπορούσε προκαλέσει σπινθήρες φωτιές στο ύπαιθρο. Να θυμίσουμε ότι και για σήμερα Τρίτη απαγορεύεται η κυκλοφορία από την δύση του ήλιου μέχρι το πρωί της επόμενης μέρας αισθητικά δάση Μονολιθίου και Λεκατσά, στα περιαστικά δάση Φιλιππιάδας, Θεσπρωτικού , Νέας Κερασούντας . Λούτσας, Αλωνακίου -Κερέντζας και Νεκρομαντείου. Να υπενθυμίσουμε ότι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τις ημέρες όπου ο δείκτης επικινδυνότητας είναι άνω του 3 ισχύει έως την λήξη της αντιπυρικής περιόδου στις 31 Οκτωβρίου 2012.

www.epirusgate.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: