Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Οι Έλληνες είναι ο δεύτερος πιο εργατικός λαός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ.

Οι Έλληνες είναι ο δεύτερος πιο εργατικός λαός σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΟΟΣΑ

  2017 ώρες ετησίως εργάζεται ο μέσος Έλληνας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ)  είμαστε ο δεύτερος πιο εργατικός λαός μεταξύ των κρατών - μελών του και μάλιστα εργαζόμαστε 600 ώρες περισσότερο από τους Γερμανούς τον χρόνο!

Όπως αναφέρει το pontiki.gr, τα επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ για το 2010 δείχνουν ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος εργάζεται 2.017 ώρες ετησίως, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στην Ευρώπη και τη δεύτερη στα 34 μέλη του ΟΟΣΑ, ενώ ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος δουλεύει 1.408 ώρες το χρόνο.

Αυτό δηλώνει ότι ο μέσος Έλληνας εργαζόμενος δουλεύει 40% περισσότερο (ή 600 ώρες για την ακρίβεια) μέσα σε ένα χρόνο σε σύγκριση με τον μέσο Γερμανό εργαζόμενο.
Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η μεγάλη διαφορά στις ώρες εργασίας ανάμεσα σε Έλληνες και στους υπολοίπους Ευρωπαίους οφείλεται στο ότι η ελληνική αγορά εργασίας αποτελείται από ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων που είναι αυτοαπασχολούμενοι και εργάζονται πολλές ώρες, στον μεγάλο αριθμό εργαζομένων μερικής απασχόλησης, όπως και στις περισσότερες ημέρες άδειας συγκριτικά με την Ελλάδα στη συγκεκριμένη χώρα.

Πρώτοι και καλύτεροι στον κόσμο είναι οι Νοτιοκορεάτες, ενώ οι Ολλανδοί εργάζονται κατά μέσο όρο 1.377 ώρες το χρόνο, το λιγότερο σε όλη την Ευρώπη. Οι Γερμανοί βρίσκονται στη δεύτερη θέση των λιγότερο εργαζόμενων, με 1.408 ώρες το χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: