Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Στουρνάρας fast track

thumb

 Δες τώρα κάτι «συμπτώσεις». Θέλοντας και μη γίνεσαι καχύποπτος. 

Χτες, ο Στουρνάρας δήλωσε ότι το ΤΤ «δεν είναι βιώσιμο», κι επικαλέστηκε τις εκτιμήσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Προφανώς θα τις βρήκε και αυτές έτοιμες στο γραφείου του, μαζί με όλο το πλάνο ξεπουλήματος του ΤΤ, όπως έγινε και με το κείμενο του εξωδικαστικού συμβιβασμού με τη Siemens, το οποίο το βρήκε επίσης έτοιμο στο γραφείο του. 

Σήμερα η μετοχή του ΤΤ έπεσε κατά 30% και έτσι στήνεται το σκηνικό ξεπουλήματος. 

Στην χθεσινή συζήτηση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, ο Π. Λαφαζάνης εκ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών ότι απαξιώνει συνειδητά το ΤΤ και ότι υπάρχει κυβερνητική μεθόδευση στην επίσπευση δημοσιοποίησης της οικονομικής έκθεσης του ΤΤ για το 2011 έως αύριο (31/8) με σκοπό να μεφανιστούν οι ζημίες που ωστόσο οφείλονται στο «κούρεμα» του PSI . Στο μεταξύ, όπως καταγγέλθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών νομιμοποιείται να παρατείνει την προθεσμία δημοσιοποίησης της οικονομικής έκθεσης και για το ΤΤ ως τις 31 Δεκεμβρίου όπως συμβαίνει με τις ιδιωτικές τράπεζες. Ως προς το τελευταίο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλέστηκε δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών. 

Πέραν όλων των άλλων, ο Στουρνάρας για μια ακόμη φορά εμφανίστηκε ως διεκπεραιωτής μιας ιστορίας ήδη δρομολογημένης (κι εδώ που τα λέμε μάλλον αυτό είναι): αν και επικαλέστηκε τις εκθέσεις βιωσιμότητας της Τράπεζας της Ελλάδας και του ΤΧΣ, δήλωσε ότι δεν είχε ο ίδιος γνώση αυτών των στοιχείων. 

Ο Στουρνάρας προχθές μας είπε θιγμένος ότι δεν είναι «βρώμικος». Πιθανότατα να νομίζει ότι κρατιέται «καθαρός» συμπεριφερόμενος ακόμη και στο πλαίσιο της (πολιτικής) θέσης του κορυφαίου υπουργού της κυβέρνησης ως τεχνοκράτης και όχι ως πολιτικός με τις συναρτώμενες ευθύνες.

Το σίγουρο είναι ότι είναι fast (track). Γιατί οι έξω μάλλον δεν έχουν και πολύ χρόνο στη διάθεσή τους...

www.topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: