Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Τι ανακαλύπτει κανείς κάνοντα περατζάδα στους ιστότοπους. Αντώνης Σαμαράς σε αυτόν της Ν.Δ. ''Όταν αυξάνεις τους φόρους γράφεις την θανατική καταδίκη του κόσμου... Όχι μείωση μισθών, όχι άλλη αύξηση φόρων..''. Βέβαια τότε που τα έλεγε ήταν αντιπολίτευση, σήμερα Κυβέρνηση κάνει άλλα...

Τι ανακαλύπτει κανείς κάνοντας μια περατζάδα από ιστότοπους!!! Και στην προκειμένη περίπτωση βολτάροντας στην ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας.

Ας προσπεράσουμε τις προεκλογικές δεσμεύσεις της Ν.Δ, όπως αυτή που βλέπουμε στην φωτογραφία που παραθέτουμε και ας περιοριστούμε σε αποσπάσματα από συνέντευξη που είχε δώσει ο Α. Σαμαράς στην τηλεόραση σου Σκάι και στον Γ. Αυτιά:
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Θυμάστε ότι ήμουν εκείνος τον οποίον τον είχαν βάλει όλοι στη γωνία και του λέγανε, γιατί είσαι εναντίον του Μνημονίου; Και εξηγούσα τη λάθος συνταγή, που είπαμε πριν. Τότε, δεν το είχαν καταλάβει. Ίσως χρειάστηκε να έρθει σε βοήθεια της Ελλάδος η εμπειρία των άλλων χωρών και να αντιληφθούν ότι αυτό πια δεν δουλεύει. Ίσως πίστευαν, για παράδειγμα, ότι αυξάνοντας τους φόρους, θα αυξάνανε τα έσοδα του κράτους. Και τι συνέβη; Όταν σε μια περίοδο ύφεσης, κ. Αυτιά, αυξάνεις φόρους, γράφεις τη θανατική καταδίκη του κόσμου, αλλά και των εισπράξεων του κράτους. Γιατί από ποιον θα πάρεις; Από εκείνον που πέφτει έξω; Από εκείνον που δεν έχει; Και είδαμε το φοβερό φαινόμενο, από το 2010 μέχρι σήμερα, να αυξάνουν συνέχεια τους φόρους -εσείς τα λέτε κάθε μέρα και τα γνωρίζετε καλύτερα από όλους- από τη βενζίνη, μέχρι το εισόδημα, από το ΦΠΑ μέχρι τα πάντα, όλοι οι φόροι ανέβηκαν. Και, τελικά, μέχρι σήμερα, οι φόροι που εισπράξαμε πέσανε, παρά το ότι τους σηκώσαμε, ενώ οι εισπράξεις για το κράτος πέσανε 9%. Αυτή είναι η πραγματικότητα ...

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Είναι αναγκαία για να στηριχθεί η χώρα, κ. Σαμαρά, ή παροχολογία;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Ακριβώς. Είναι απολύτως αναγκαία για τη χώρα. Διότι, πρώτα απ' όλα, είναι μέτρα τα οποία ορισμένες μεγάλες αδικίες που γίνανε, τις θεραπεύουν. Παράδειγμα: ο χαμηλοσυνταξιούχος. Δεν είναι δυνατόν, κ. Αυτιά, να σας πω κάτι -πρακτικά, που μιλάτε εσείς και μου αρέσει αυτή κουβέντα πολύ παραπάνω-κάποιος, ο οποίος έχει μια χαμηλή σύνταξη, όταν του την κόβεις, ότι του έκοψες -και βάλτε μέσα εκατοντάδες χιλιάδες κόσμο, παππούδες, γιαγιάδες- ότι τους έκοψες, αφαιρέθηκε από την αγορά. Αυτοί το ξοδεύανε όλο. Και, γιατί ήταν λίγο το ποσό. Και, γιατί αν τους περίσσευε κάτι, παίρνανε ένα παιχνιδάκι για το εγγόνι τους.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Σωστό. Ή τον εγγονό, το φοιτητή, ή οτιδήποτε άλλο.
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Αυτό, λοιπόν, τους το έκοψαν όλο. Δεν έβλαψε μόνο αυτούς, που είναι για μένα το πρώτο ζητούμενο, η μεγάλη αδικία που τους έγινε, έβλαψε και την αγορά. Διότι, όλα αυτά τα χρήματα εξανεμίστηκαν.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Ο Σαμαράς τι κάνει εδώ;
Α. ΣΑΜΑΡΑΣ: Εδώ πέρα, λοιπόν, εμείς τα δίνουμε πίσω στους χαμηλοσυνταξιούχους, το έχουμε κοστολογήσει. Δίνουμε, επίσης, χρήματα τα οποία απαιτούνται για ποια άλλα ζητήματα, προσέξτε. Δίνουμε για τα ειδικά επιδόματα, τα οποία είχαν κοπεί σε ορισμένες κατηγορίες ανθρώπων.Παράδειγμα: Να σας πω για το Στρατό, για την Αεροπορία, για εκείνους οι οποίοι όλη την ημέρα είναι οι πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας.
... Όχι άλλη μείωση μισθών. Και όχι άλλη αύξηση φόρων .

Δεν υπάρχουν σχόλια: