Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μάνα και κόρη πέρασαν μαζί στο Πανεπιστήμιο!

 

Δεν μπορούν να συγκρατήσουν τα δάκρυα ευτυχίας, μαμά και κόρη από το Λιτόχωρο Κατερίνης μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βάσεων.. Και αυτό γιατί και οι δύο ήταν υποψήφιες στις Πανελλαδικές εξετάσεις και τελικά πέτυχαν το στόχο τους!

Πέρασαν σε πανεπιστημιακές σχολές. Η 35 ετών μητέρα τριών παιδιών και καθαρίστρια στον Δήμο Ολύμπου-Δίου είχε αναγκαστεί να μην σπουδάσει καθώς στα 17 της απέκτησε το πρώτο της παιδί. Όμως δεν εγκατέλειψε ποτέ το όνειρό της και με πείσμα και υπομονή τα κατάφερε!

Πέτυχε την εισαγωγή της στο Οικονομικό του πανεπιστημίου Βόλου, ενώ η 18χρονη κόρη της, Μαρία Πίνου, στην Φιλοσοφική Ρεθύμνου.

Η διαδικασία της προετοιμασίας για τη μητέρα ήταν ιδιαίτερα επίπονη και κοπιαστική, καθώς εκτός από τις υποχρεώσεις του διαβάσματος έπρεπε να προσφέρει από τις δυνάμεις της, εξίσου, στην απαιτητική δουλειά της, αλλά και στις υποχρεώσεις μίας πολύτεκνης οικογένειας. 

«Περίμενα να μεγαλώσουν λίγο τα παιδιά μου για να εκπληρώσω το όνειρό μου να σπουδάσω. Αυτή θεώρησα ότι ήταν η κατάλληλη εποχή, καθώς θα μπορούσα να έχω και την βοήθεια των υπόλοιπων μελών της οικογένειας» δήλωσε η Κατερίνα Ευγενή.
Αξίζει να σημειωθεί ότι εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών της οικογένειας, η κόρη «έκανε φροντιστήριο» στην μητέρα στα φιλολογικά μαθήματα.


Ο δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου η υπόλοιπη διοίκηση του δήμου καθώς και το υπαλληλικό προσωπικό συνεχάρησαν την Κατερίνα Ευγενή, που όπως λένε, προσέρχεται από τις 6.00 το πρωί στα γραφεία τού δήμου, φροντίζοντας με συνέπεια, αγάπη και μεράκι την καθαριότητα. Της ευχήθηκαν να έχει καλή επιτυχία και στα νέα πρόσθετα καθήκοντά της, πραγματοποιώντας έτσι ένα όνειρο ζωής.


ΑΠΕ-ΜΠ
www.Star.gr                                                           

Δεν υπάρχουν σχόλια: