Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Πληρώνονται οι εργαζόμενοι στα εργοτάξια της οδικής σύνδεσης Ακτίου- δυτικού οδικού άξονα. Επαναρχίζουν τα έργα.

AKTIO_AMBRAKIA

Ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Σταύρος Καλογιάννης υπέγραψε απόφαση για την καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες της οδικής σύνδεσης του Ακτίου με το Δυτικό άξονα Βορρά - Νότου (Αμβρακία), συνολικού ποσού 947.297,77 ?, σε βάρος των πιστώσεων του έργου.

Η απόφαση αφορά στην καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των 174 εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες τις οποίες έχουν αναλάβει οι τεχνικές εταιρείες «Ιόνιος ΑΕ», «ΑΕΓΕΚ Κατασκευαστική ΑΕ» και «CONSORZIO STABILE ITALIMPRESE», για τους μήνες Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο 2012, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών τους εισφορών. Να σημειωθεί ότι οι εργαζόμενοι είχαν προβεί σε επίσχεση εργασίας.

Η πληρωμή θα παρακρατηθεί από τους επόμενους λογαριασμούς των αναδόχων εταιρειών, μέσω της έγκρισής τους από την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου. Η απόφαση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής απόφασης (2350/ΚΕ510/14.08.2012), ύψους 300.000 ?, που αφορούσε στο ίδιο έργο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Στ. Καλογιάννης δήλωσε: «Με την εξόφληση των εργαζομένων στις τέσσερις εργολαβίες του οδικού άξονα Άκτιο - Αμβρακία, από πιστώσεις των ίδιων των έργων, εκτιμούμε ότι μπορούν πλέον τα εργοτάξια να ανοίξουν και πάλι στον σημαντικό αυτό άξονα για την Δυτική Ελλάδα».

www.epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: