Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Η Ιόνια «μαυρίζει» και στην Ήπειρο… Εντυπωσιακές εικόνες από τα εργοτάξια

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
«Μαυρίζει» και στην Ήπειρο η Ιόνια Οδός.... Πέφτει άσφαλτος δηλαδή στα πιο προχωρημένα τμήματα του έργου, όπως είναι αυτά στην περιοχή της Καμπής Άρτας.
Στο συγκεκριμένο τμήμα του αυτοκινητόδρομου βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες ασφαλτόστρωσης, γεγονός που σημαίνει ότι εισέρχεται στην ολοκλήρωσή του και ίσως δοθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα από το αναμενόμενο.
ionia kampi a1
Το νότιο τμήμα της Ιόνιας Οδού, αυτό δηλαδή στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, είναι πιο προχωρημένο και η πρόοδος των έργων ξεπερνά το 60%.
Μάλιστα το τμήμα από το Κεφαλόβρυσο μέχρι την Αμφιλοχία, μήκους εξήντα χιλιομέτρων –συμπεριλαμβανομένης της παράκαμψης Αγρινίου- εκτιμάται ότι θα δοθεί στην κυκλοφορία μέσα στο επόμενο πεντάμηνο.
Εντυπωσιακή όμως είναι η πρόοδος των έργων και στο τμήμα της Ηπείρου και ίσως εκεί όπου παρατηρείται υστέρηση είναι από τη Σκλίβανη μέχρι τη σύνδεση με την Εγνατία Οδό, στην περιοχή της Πεδινής.
Χαρακτηριστικές εικόνες από τον Γυμνότοπο, όπου κατασκευάζεται μία από τις μεγαλύτερες γέφυρες της Ιόνιας Οδού.
ionia ggimonotopu
ionia kterovou
Και στο Τέροβο όμως, οι εργασίες για τον ανισόπεδο κόμβο αποδεικνύουν ότι το έργο πλέον τρέχει κι αν δεν υπάρξουν νέες εμπλοκές εξ αιτίας της εμμονής του υπουργείου για επαναδιαπραγμάτευση, ο χρόνος της παράτασης θα είναι αρκετός για την ολοκλήρωσή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: