Πέμπτη 20 Αυγούστου 2015

Τα 3α Εν Νικοπόλει Άκτια (3ος Εν Νικοπόλει Άκτια Κολυμβητικός Διάπλους, 3os Αγώνας Δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων και το 1ο Ακτία τρίαθλον sprint), το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου 2015 στην Πρέβεζα

aktia2

Εντείνονται οι προετοιμασίες για τα 3α «ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ»  που θα πραγματοποιηθούν στην Πρέβεζα το διήμερο 29 και 30 Αυγούστου. Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Δήμος Πρέβεζας με τη συνεργασία της ΛΓ Εφορίας  Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, τον Σύλλογο Δρομέων, τον Ναυτικό Όμιλο, τον κολυμβητικό Σύλλογο Ποσειδώνας και τη ΛΕΚ Πρέβεζας.


Το Σάββατο 29 Αυγούστοu 2015 στις 10.30 το πρωί  θα πραγματοποιηθεί ο  3ος Εν Νικοπόλει Άκτια Κολυμβητικός Διάπλους, που γίνεται σε συνεργασία με τους κολυμβητικούς συλλόγους «Ναυτικός όμιλος Πρέβεζας» & «Ποσειδώνας Πρέβεζας» .
Ο αγώνας περιλαμβάνει 2 διαδρομές:
1. Μικρός διάπλους (300 μ.) με εκκίνηση τον βραχίονα του λιμένα Πρέβεζας και τερματισμό τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της Πρέβεζας.
2. Μεγάλος Διάπλους (1300 μ.) με εκκίνηση από τον Άκτιο Πρέβεζας και τερματισμό τον χώρο μπροστά από το Δημαρχείο της Πρέβεζας.
Η εκκίνηση και των δύο αγώνων θα είναι ταυτόχρονη και θα δοθεί το Σάββατο 29 Αυγούστου στις 10:30 π.μ. από τους αντίστοιχους χώρους(Λιμάνι και Άκτιο)
Στις 11:45 θα έχουμε τις απονομές στις ακόλουθες κατηγορίες:
1. Μικρός διάπλους: 3 πρώτοι στα αγόρια 3 πρώτοι στα κορίτσια (Μετάλλια και κύπελλο ο πρώτος)
2. Μεγάλος διάπλους: 3 πρώτοι στους άντρες, 3 πρώτοι στις γυναίκες (Μετάλλια και κύπελλο οι πρώτοι) καθώς και κύπελλο στον αρχαιότερο αθλητή.
Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές θα παραλάβουν αναμνηστικό μετάλλιο.
Στον μεγάλο διάπλου θα υπάρχει ηλεκτρονική χρονομέτρηση
Η συμμετοχή των αθλητών είναι δωρεάν και για τους 2 αγώνες.

Το απόγευμα του Σαββάτου θα πραγματοποιηθεί ο «3ος ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνας Δρόμου απόστασης 10 χιλιομέτρων  υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.
Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί στις 7:15 το απόγευμα μπροστά στην Πύλη των Παλαιοχριστιανικών Τειχών της Αρχαίας Νικόπολης, η οποία είναι ένα από τα σημαντικότερα αρχαιολογικά μνημεία στον κόσμο. Οι αθλητές θα τρέξουν κατά τη διάρκεια του ηλιοβασιλέματος σε μια διαδρομή ιδιαίτερου φυσικού κάλους, συνδυάζοντας το αστικό τοπίο της Πρέβεζας με την ειδυλλιακή ακτή του Ιονίου Πελάγους. Ο τερματισμός βρίσκεται μπροστά από το Δημαρχείο, στην πλακόστρωτη και ανθοστολισμένη παραλία της Πρέβεζας, με φόντο την είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου και τα αγκυροβολημένα ιστιοφόρα.
Η διάρκεια του αγώνα είναι αρκετά μεγάλη ώστε να δοθεί η δυνατότητα να συμμετέχουν στη χαρά του αγώνα και όλοι οι περιπατητές κάθε ηλικίας. Η οργανωτική επιτροπή απευθύνει κάλεσμα σε όλους είτε επιθυμούν να τρέξουν είτε να περπατήσουν να συμμετέχουν σε αυτή την αθλητική γιορτή, χωρίς να έχει σημασία ο χρόνος τερματισμού, γιατί σημασία και αξία έχει η χαρά της συμμετοχής.
Όλοι οι συμμετέχοντες αθλητές, δρομείς και περιπατητές, θα έχουν τις ίδιες παροχές, οι οποίες περιλαμβάνουν ηλεκτρονική χρονομέτρηση, 3 σταθμούς ανεφοδιασμού με μπουκαλάκια με νερό, 2 στη διαδρομή και στον τερματισμό, καθώς και μπανάνες στο τερματισμό. Ακόμη, σε όλους όσους τερματίσουν θα δοθεί μετάλλιο με το έμβλημα των Ακτίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Σοφία Ρήγα και ο κος Μιχάλης Παρμάκης, πρωταθλητές Ελλάδας στους αγώνες δρόμου μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους τον «3ο ΕΝ ΝΙΚΟΠΟΛΕΙ ΑΚΤΙΑ» Αγώνα Δρόμου.


Tέλος, στις 5:30 το απόγευμα στις 29 Αυγούστου 2015 θα πραγματοποιηθούν μαθητικοί αγώνες δρόμου 1 χιλιομέτρου, για μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, με αφετηρία τον Δημοτικό Κινηματογράφο και τερματισμό το Δημαρχείο της Πρέβεζας.


agonas dromou

Την Κυριακή 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί το 1ο ΑΚΤΙΑ ΤΡΙΑΘΛΟΝ SPRINT με ατομικές και ομαδικές συμμετοχές στις 10.30'  το πρωί μπροστά από το Δημαρχείο Πρέβεζας.

aktia

Δεν υπάρχουν σχόλια: