Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Tο πόρισμα του αντεισαγγελέα κ. Βουρλιώτη για την υπόθεση της ''χρυσής αυγής''.


Μόλις 9 σελίδες αριθμεί το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Βουρλιώτη για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, που πυροδότησε το μπαράζ των συλλήψεων του επικεφαλής, βουλευτών, στελεχών και μελών της οργάνωσης. Στο δικαστικό πόρισμα περιγράφεται βήμα βήμα η δομή, η διάρθρωση και η ιεραρχία της οργάνωσης, η οποία περιγράφεται ως εγκληματική, που λειτουργούσε στη βάση αυστηρότατης πειθαρχίας και με κανόνες συνομωτισμού...

Η δομή και η λειτουργία της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση στοιχειοθετείται στη βάση μιας ιστορικής αναδρομής που κάνει ο αντεισαγγελέας για τον τρόπο διάρθρωσης και δράσης ανάλογων οργανώσεων, σε συνδυασμό με τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τις δικογραφίες, τις μαρτυρικές καταθέσεις και τις τηλεφωνικές συνομιλίες που καταγράφηκαν μετά από εντολές της Εισαγγελίας για άρση απορρήτου.

Ο δικαστικός λειτουργός αναφέρει ότι η οργάνωση λειτουργεί στην αρχή του "Führer Principle", στην αρχή δηλαδή του πρώτου ανδρός, του ηγέτη, ο οποίος είναι ο Νίκος Μιχαλολιάκος, που εμφανίζεται να συντόνιζε και να οργάνωνε τη δράση της οργάνωσης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Ρόλο υπαρχηγού στην οργάνωση έχει, σύμφωνα με το πόρισμα, ο βουλευτής Νίκος Παππάς, ενώ σημαντικός είναι και ο ρόλος των άλλων τεσσάρων βουλευτών, Κασιδιάρη, Παναγιώταρου, Λαγού, Μίχου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτόφωρης διαδικασίας έχουν συλληφθεί όλοι οι ανωτέρω . Οι συλληφθέντες κρατούνται στη ΓΑΔΑ και σε βάρος τους αναμένεται να ασκηθούν ποινικές διώξεις από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Στο πόρισμα αναφέρεται ότι η οργάνωση έχει διακλαδώσεις σε όλη την Ελλάδα και είναι ενεργή μέχρι και σήμερα.
Ο κ. Βουρλιώτης αναφέρει στο πόρισμα τουλάχιστον 10 περιπτώσεις κακουργηματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η δολοφονία ενός Πακιστανού στα Πετράλωνα, η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ενός Αιγυπτίου στην Ιχθυόσκαλα. Αναφορά γίνεται και σε άλλες απόπειρες ανθρωποκτονιών, σε επιθέσεις με βαριές σωματικές βλάβες ανά την επικράτεια καθώς και σε εκβιάσεις.
Συνολικά, στο πόρισμα κατονομάζονται 32 πρόσωπα, ωστόσο ο αντεισαγγελέας ζητά να αναζητηθούν οι ευθύνες και άλλων για συμμετοχή στην οργάνωση και για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.
Λόγω της σοβαρότητάς της, η υπό sθεση δεν αποκλείεται να ανατεθεί σε εφέτη ειδικό ανακριτή [mega]
 Σύσταση εγκληματικής οργάνωσης είναι η κατηγορία, η οποία συνιστά κακούργημα και αυτόφωρο χωρίς την άδεια της βουλής. Η σύνδεση της Χρυσής Αυγής με τις δολοφονίες αποτελεί βάση για να μετατραπεί το κόμμα σε εγκληματική οργάνωση. Προφανώς, πρόκειται για μία σπάνια περίπτωση, στην οποία η πολιτεία θα πρέπει να ενημερώσει με στοιχεία τους πολίτες και να εξηγήσει λεπτομερώς τα βήματά της. Η δικαιοσύνη θα πρέπει να λειτουργήσει με σεβασμό και όχι κατά παραγγελία. Και ακόμη, αν γι΄αυτό το αποτέλεσμα υπήρξαν και συντονισμένες πολιτικές ενέργειες πλην της εκτελεστικής και δικαστικής εξουσίας, είναι φορές που απαιτούνται πολιτικές λύσεις για τα προβλήματα που είναι πολιτικά. Και αν αυτή δεν είναι η καλύτερη δυνατή λύση για την αντιμετώπιση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής, έχουμε ξαναπεί πως η καλύτερη δυνατή λύση δε βρίσκεται πάντα πάνω στο τραπέζι.
Όχι μόνο τα εγλήματα, αλλά και συμπεριφορές όπως αυτή στο παρακάτω βίντεο, καλό είναι να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν:



Δεν υπάρχουν σχόλια: