Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής '''Αγιος Βησσαρίων'', τίμησε τον προστάτη της Φιλιππιάδας Άγιο Βησσαρίωνα με αρτοκλασία στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση.


Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με την παρουσία πολλών αποδήμων Φιλιππιαδιωτών, αλλά και φίλων της γενέτειρας πόλης και του Συλλόγου, στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση στο κέντρο της Αθήνας, ο Σύλλογος Φιλιππιαδιωτών Αττικής ''Άγιος Βησσαρίων'' τίμησε τον Άγιο Βησσαρίωνα πολιούχο της πόλης της Φιλιππιάδας, σήμερα Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013. 

Έχει γίνει πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια οι Απόδημοι Φιλιππιαδιώτες, περίπου τέτοια μέρες στο τέλος του Σεπτέμβρη, να συναντιώνται στον Άγιο Γεώργιο Καρύτση και να εορτάζουν την μνήμνη του πολιούχου της πόλης τους.

Έτσι και φέτος, συναντήθηκαν και συνεόρτασαν με αρτοκλασία τον προστάτη Άγιο της γένετειρας πόλης τους. 

Παρόντες  ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Γιώργος Οικονόμου και Κώστας Κωνής, η Ειδική Γραμματέας Ελευθερία Σιαμέτη, από τα Αμπέλια Αμμοτόπου Άρτας, που τέλειωσε τις Λυκειακές της σπουδές στη Φιλιππιάδα, το Μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ και Πρόεδρος της Αδελφότητας Αμμοτοπιτών Αθήνας γιατρός Ζαχαρίας Καψάλης, που τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Φιλιππιάδας, το μέλος του Δ.Σ. της ΠΣΕ, πρώην βουλευτής στην Α' Αθήνας Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη, με καταγωγή από την Ροδαυγή Άρτας,  το μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής της ΠΣΕ Χριστόφορος Ευθυμίου, από την Ρωμιά,
που και αυτός τελείωσε το 6τάξιο Γυμνάσιο της Φιλιππιάδας,
 όλοι οι εν ζωή διατελέσαντες πρώην Πρόεδροι του Συλλόγου και φυσικά η νέα αποδημική  γενιά  της Φιλιππιάδας. 

Μετά την Θεία Λειτουργία και την Αρτοκλασσία, ακολούθησε μικρή δεξίωση σε παρεκείμενη καφετέρια. 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιώργος Κολοβάτσιος, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και τόνισε την σημασία που δίνει το Διοικητικό Συμβούλιο στην διενέργεια εκδηλώσεων αλλά και άλλων πρωτοβουλιών, την δύσκολη αυτή οικονομική και για όλο τον λαό περίοδο. Επιπλέον ενημέρωσε τα μέλη, για την προετοιμασία του Συλλόγου, ενόψει των αρχαιρεσιών που θα διενεργηθούν με την έλευση του νέου χρόνου, αλλά και για τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις μέχρι τέλους του 2013.

Τέλος εκ μέρους της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, μίλησε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Κωνής, που αναφέρθηκε σε ζητήματα της Ηπειρωτικής αποδημίας, στην ανάγκη συσπείρωσης των Ηπειρωτών στους αποδημικούς Συλλόγους της Αττικής, στην διαπίστωση ότι η επιστροφή στην παράδοση λειτουργεί ως αντίδοτο στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση στην ελληνική κοινωνία, τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο και κατέληξε ότι πρέπει να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες των αποδημικών ηπειρωτικών συλλόγων να στηρίξουν τους πλητώμενους συμπατριώτες μας, πρωτοβουλίες που ήδη έχουν πάρει σάρκα και οστά σε ηπειρωτικούς συλλόγους, μέλη της ΠΣΕ, που λειτουργούν σε δημοτικό επίπεδο στο λεκανοπέδιο της Αττικής και όχι μόνο και τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και ουσιαστικά, γιατί αρκετοί που έχουν πληγεί από την κρίση βρίσκουν μία ''πηγή'' στήριξης και ουσιαστικής βοήθειας.

Αρνητική εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι δεν παραβρέθηκε κανείς από τους τοπικούς ..." άρχοντες". ( Βλέπετε οι δημοτικές εκλογές ,,,,"πέφτουν λίγο μακριά".)

































Χριστόφορος Ευθυμίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: