Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα


Το Google Earth αποκαλύπτει όλων των λογιών τις παραξενιές του πλανήτη μας, με τις θεωρίες συνωμοσίας να αναλαμβάνουν κατόπιν το ακανθώδες ομολογουμένως έργο να εξηγήσουν τα ανεξήγητα.


Οι θεόρατες αυτές παραστάσεις είναι τόσο μεγάλες ώστε να μπορούν πράγματι να καταγραφούν στο μονίμως άγρυπνο ηλεκτρονικό μάτι της Google, περιπλέκοντας άρδην το εξηγητικό πλαίσιο.



Μετά λοιπόν και την πρόσφατη ανακάλυψη της πεντάλφας του Καζακστάν, που αναστάτωσε όσο να πεις τα λιμνάζοντα ύδατα της παγκόσμιας συνωμοσιολογικής κοινότητας, διερωτηθήκαμε τι άλλο είναι τόσο μεγάλο (και παράξενο, αλίμονο) στη Γη που να επισημαίνεται οπτικά από το Υπερπέραν.
  • Η πεντάλφα του Καζακστάν
Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (2)

Καταμεσής των εσχατιών του Καζακστάν, το προσφάτως εντοπισμένο σύμβολο δημιούργησε σάλο και διαδικτυακή φιλολογία. Πρόκειται για μια καλοσχηματισμένη πεντάλφα με διάμετρο 365 μέτρων, η οποία ανιχνεύτηκε από το Google Earth στην αραιοκατοικημένη επαρχία Kostanay, με το μυαλό όλων να πηγαίνει αναπόφευκτα στον αποκρυφισμό και τα αμείλικτα ερωτήματα να μαίνονται αν πρόκειται για αρχαίο σατανιστικό μνημείο ή κάτι άλλου εξίσου παγανιστικό, σε μια περιοχή μάλιστα σπουδαίου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, καθώς εκεί έχουν ανασυρθεί ανθρώπινα απομεινάρια και αρχαία τεχνουργήματα. Για την ερμηνεία του παράξενου ομολογουμένως σημαδιού ζητήθηκε η συνδρομή της διαπρεπούς αρχαιολόγου Emma Usmanova, η οποία ισχυρίστηκε στο LiveScience ότι πρόκειται απλώς για το περίγραμμα ενός πάρκου σε σχήμα αστεριού. Το αστέρι ήταν άλλωστε δημοφιλές σύμβολο της σοβιετικής περιόδου (το συναντάμε σε προσόψεις κτιρίων, σημαίες και μνημεία) και το Καζακστάν ήταν σοβιετικό έδαφος μέχρι το 1991. Αντίο μυστήριο λοιπόν.

  • Η σβάστικα του γερμανικού δάσους
  • Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (3)
Το να βρεθεί ένας φυσικός αγκυλωτός σταυρός στη χώρα που κυοφόρησε τον ναζισμό δεν είναι μικρό πράγμα, και δεν ήταν πράγματι λίγοι αυτοί που αναγνώρισαν προφητικά σημάδια πίσω από τη φυσική επιλογή. Στο πευκόδασος λοιπόν της βορειοανατολικής Γερμανίας, η δεντρο-σβάστικα αποκαλύφθηκε όταν ένα σχηματισμός δέντρων έγινε κιτρινωπός λόγω του φθινοπώρου, ερχόμενος σε έντονη αντίθεση με το πράσινο που αγκαλιάζει το δάσος. Κανείς δεν γνωρίζει φυσικά πώς φυτεύτηκαν τα συγκεκριμένα δέντρα σε τέτοια διάταξη, ενώ και η υπόθεση ότι αυτό συνέβη το 1937 για να δηλώσουν οι κάτοικοι της υπαίθρου την προσήλωσή τους στα ναζιστικά ιδεώδη ελέγχεται. Όποια κι αν είναι πάντως η συμβολική της κίνησης, όταν η σβάστικα ανακαλύφθηκε το 1992 από εναέρια φωτογραφία της νεότευκτης κυβέρνησης της ενωμένης πλέον Γερμανίας, πολλά δέντρα πετσοκόφτηκαν άρον-άρον για να συσκοτιστεί η εικόνα. Το Google Earth κατέγραψε όμως την εικόνα αποδεικνύοντας την πλημμελή κάλυψη-απόκρυψη.

  • Οι κύκλοι με τα διαμάντια του Νέου Μεξικού
Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (4)


Βαθιά στην έρημο του Νέου Μεξικού, δύο αλληλεπικαλυπτόμενοι κύκλοι με διαμάντια στο κέντρο τους είναι κατάφωρα ορατοί στις αεροφωτογραφίες. Οι φήμες τούς θέλουν σύμβολα ενός άκρως απόρρητου σχηματισμού της Σαϊεντολογίας, σχεδιασμένους να καθοδηγήσουν τις ψυχές των νεκρών Σαϊεντολόγων στη μετενσάρκωσή τους στη Γη όταν η ανθρωπότητα εξαφανιστεί οριστικά από την πάντα επαπειλούμενη πυρηνική καταστροφή. Θρυλείται επίσης ότι κάτω από τα αγρογλυφικά υπάρχει ο «καθεδρικός» των Σαϊεντολόγων, ικανός να αντέξει ακόμα και πυρηνικό όλεθρο, στον οποίο κρατούνται όλα τα διδάγματα του L. Ron Hubbard.

  • Περιοχή 52
Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (5)


Το πεδίο βολής της Tonopah, γνωστό κοινώς ως Area 52, είναι μια απαγορευμένη στρατιωτική εγκατάσταση στη Νεβάδα, που βρίσκεται σε απόσταση 110 χιλιομέτρων βορειοδυτικά της σαφώς διασημότερης «αδελφής» της, Area 51. Το «ψωμοτύρι» των απανταχού συνωμοσιολόγων, η περιοχή έχει υπάρξει στα σίγουρα μέρος όπου έχουν δοκιμαστεί κατά καιρούς απόρρητες τεχνολογίες και καινοτόμα αεροσκάφη, ακόμα και πυρηνικές δοκιμές έχουν λάβει χώρα εκεί. Όσο για το εικονιζόμενο σύμβολο, περιττό να αναφερθεί ότι παραμένει απόρρητο.

  • Το πλέγμα της Τάκλα Μακάν
Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (6)


Όταν ο δορυφόρος αποκάλυψε το απόκοσμο αυτό πλέγμα το 2012, επικράτησε κακός χαμός στα blog των συνωμοσιολόγων για τον ρόλο του παράξενου σχηματισμού της ερήμου Γκόμπι. Οι θεωρίες ποίκιλαν φυσικά από απόπειρα της κινεζικής κυβέρνησης να επικοινωνήσει με εξωγήινες μορφές ζωής(!) μέχρι και το πιο γήινο σενάριο ότι ετοίμαζε επίθεση κατά των ΗΠΑ, με το πλέγμα να αποτελεί υποτίθεται απλοποιημένο σχέδιο αμερικανικής πόλης! Η καθηγήτρια Φυσικής Amelia Carolina Sparavigna του Πολυτεχνείου του Τορίνο είχε ωστόσο άλλη γνώμη, όταν δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Daily Mail ότι το πρότυπο «μυρίζει» εκτεταμένη γεωλογική έρευνα, με το ευρύτατο δίκτυο τάφρων, γεωτρήσεων και ανασκαφών να λειτουργεί ως οδικός χάρτης για την ανεύρεση μεταλλεύματος. Η ίδια ισχυρίζεται ότι η ολοκληρωμένη γεωλογική έρευνα αφήνει πίσω της τέτοια σημάδια, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελεί ακόμα και πρακτική άσκηση φοιτητών γεωλογίας (αν και σε μεγάλο αριθμό), που δοκιμάζουν στην πράξη όσα έμαθαν στο εργαστήριο.

  • Ο ανθρωπόμορφος σχηματισμός της ερήμου Ατακάμα
Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (7)


Ένα τεράστιο ανθρωπομορφικό γεωγλυφικό βρίσκεται στην έρημο Ατακάμα της Χιλής: ο Άνθρωπος της Ατακάμα, όπως είναι γνωστός, δημιουργήθηκε κάπου μεταξύ 1000-1400 μ.Χ. ως αναπαράσταση θεότητας του πολιτισμού που κατοικούσε άλλοτε στα εδάφη της χώρας. Αρκετά εντυπωσιακά, η απεικόνιση λειτουργούσε ως πρώιμος αστρονομικός χάρτης των φάσεων της Σελήνης, αλλά και ως δείκτης των εποχών, πράγμα που μοιάζει τελείως λογικό για έναν αρχαίο πολιτισμό της ερήμου, για τον οποίο η περίοδος των βροχών ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου. Οι συνωμοσιολόγοι βέβαια έχουν αντίθετη γνώμη.

  • Οι γραμμές της Νάσκα
Αλλόκοτα γήινα σύμβολα ορατά από το Διάστημα (8)

Τα πασίγνωστα σύμβολα της ερήμου Νάσκα του νότιου Περού δεν χρειάζονται φυσικά συστάσεις, αφού αποτελούν ένα από τα πλέον προβεβλημένα «περίεργα» του πλανήτη μας, σαφώς ορατά από το Διάστημα. Δημιουργημένα κάπου μεταξύ 400-650 μ.Χ., τα εκατοντάδες κυριολεκτικά ευθύγραμμα τμήματα ποικίλουν στους σχηματισμούς τους, οι οποίοι κυμαίνονται από απλές ευθείες γραμμές μέχρι και πιο περίπλοκα σχήματα, όπως πουλιά, αράχνες, ψάρια, μαϊμούδες, καρχαρίες, φάλαινες, σαύρες κ.ά. Οι γραμμές σχηματίστηκαν αφαιρώντας τα κοκκινωπά βότσαλα της ερήμου, αποκαλύπτοντας το γκριζωπό έδαφος από κάτω, την ίδια ώρα που το ξηρό και χωρίς ανέμους μικροκλίμα της ερήμου διατήρησε τις γραμμές αναλλοίωτες. Για τον ρόλο των σχηματισμών πάντως επιστημονική συναίνεση δεν υπάρχει, αν και η επικρατέστερη θεωρία είναι ότι πρόκειται για τελετουργικά γεωγλυφικά του εξαφανισμένου πλέον πολιτισμού των Νάσκα. Στα σενάρια συνωμοσίας όμως όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για τρανή απόδειξη εξωγήινης δραστηριότητας. Εσείς αποφασίζετε.



Δεν υπάρχουν σχόλια: