Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Ποτέ την Κυριακή...ή μήπως όχι; Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο για το πόσες Κυριακές το χρόνο θα λειτουργήσουν τελικά τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Ποτέ την Κυριακή...ή μήπως όχι;

Θολό παραμένει ακόμη το τοπίο για το πόσες Κυριακές το χρόνο θα λειτουργήσουν τελικά τα εμπορικά καταστήματα στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

Στη συνεδρίαση που πραγματοποίησε ο Εμπορικός Σύλλογος Ιστορικού Κέντρου Πρέβεζας την Τρίτη δεν έλαβε σχετική απόφαση από τη στιγμή που δεν υπήρχε απαρτία. Έτσι η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, με τις πληροφορίες να λένε πάντως πως τελικά η πρόταση που θα κατατεθεί θα είναι πως τα καταστήματα καλύπτονται από τις 7 Κυριακές του έτους που ορίζει ο νόμος, παρόλο που στην πρώτη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια πριν λίγες ημέρες ο Σύλλογος είχε ταχθεί υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.


Το ίδιο θέμα θα συζητηθεί στη συνεδρίαση της διοίκησης του επιμελητηρίου Πρέβεζας που θα γίνει την Δευτέρα με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να τάσσεται υπέρ της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές με χωροταξικά όμως κριτήρια.

Την ίδια στιγμή  την πλήρη αντίθεσή του για την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές εκφράζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας κ. Τάσος  Κοντομίχης  υπογραμμίζοντας πως ο Νόμος που ψηφίστηκε εκφράζει συγκεκριμένα συμφέροντα και ταυτίζεται με αυτά των μεγάλων πολυκαταστημάτων  Ο ίδιος τονίζει  ότι από όλους τους άλλους Φορείς, τόσο την Ομοσπονδία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων όσο και από την ΕΣΕΕ, υπάρχει μία σαφέστατη αντίθεση στο ζήτημα λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.

Την άποψη αυτή ενισχύει και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου κ. Δημόπουλος  ο οποίος είναι κατά της λειτουργίας των καταστημάτων που απασχολούν εργαζόμενους θυμίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό αδήλωτης εργασίας στην περιοχή μας. Ακόμη οι εμπορικοί σύλλογοι Φιλιππιάδας, Λούρου και Φαναρίου εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους και σημειώνουν ότι ένα τέτοιο μέτρο περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε παρά θα ωφελούσε.

Το θέμα θα ξεκαθαρίσει στις αρχές Οκτωβρίου σε νέα σύσκεψη που θα συγκαλέσει ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου προκειμένου μετά από τη σχετική διαβούλευση να ληφθεί η τελική απόφαση, η οποία μπορεί να αναθεωρείται κάθε έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: