Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Μετά τον ΟΤΕ παραδίνουν και την ΔΕΗ στους Γερμανούς!



ΔΕΗ όπως. RWE. Γερμανικά αρχίζουν να μαθαίνουν στην ΔΕΗ, όπως προ ετών οι του ΟΤΕ με το που απέκτησε μειοψηφική συμμετοχή ( αρχικά ) η Deutsche Telekom.


Εξηγούμεθα, καθώς η υπόθεση του δανεισμού της ΔΕΗ εξελίσσεται σε καθαρά γερμανική υπόθεση.

Με ότι αυτό σημαίνει για τη συνέχεια, αλλά καλού-κακού ας έχουν γνώση οι φύλακες.

Συγκεκριμένα η εκταμίευση του δανείου των 739 εκατ. ευρώ για την κατασκευή σύγχρονης λιγνιτικής μονάδας στην Πτολεμαίδα, από την ΔΕΗ, βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο.


Αυτά τα 739 εκατ. ευρώ, λοιπόν, τα έχει αναλάβει η γερμανική τράπεζα KfW ( η γνωστή που μέσω του Μνημονίου δανείζει και το ελληνικό Δημόσιο).

Το συγκεκριμένο δάνειο το ασφαλίζει ο επίσης γερμανικός όμιλος Euler Hermes (οργανισμός εξαγωγικών πιστώσεων). Η ασφάλιση του δανείου έρχεται πακέτο με τον εξοπλισμό του εργοστασίου, που θα κατασκευαστεί στο την Babcock, επίσης γερμανική εταιρεία, μετοχικό μερίδιο της οποίας έχει αποκτήσει η Hitachi.

Τώρα το ομολογιακό, που συνήψε η ΔΕΗ είναι 15ετές (με επιτόκιο κοντά στο 5%).

Η νέα λιγνιτική μονάδα θα κατασκευασθεί από κοινοπραξία- υπεργολάβος η Hitachi- στην οποία από ελληνικής πλευράς συμμετέχει η ΤΕΡΝΑ (των Γ. Περιστέρη- Ν. Κάμπα).

Αυτά τα ολίγα για να μαθαίνουμε, πως γίνονται μεθοδικά και σωστά οι δουλειές.

και για να ενημερώνονται οι ΄΄ψυλιασμένοι΄΄ φίλοι του lobbystas ποιοί ξένοι και σε συνεργασία με ποιούς έλληνες αναλαμβάνουν τις new business στην ΄΄ελληνική αποικία χρέους΄΄.

Tου "Αλιέως"




Δεν υπάρχουν σχόλια: