Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Κατακλύστηκε από τον κόσμο, το ανοικτό πέτρινο θέατρο Αργυρούπολης, στην ''Ηπειρώτικη Παραδοσιακή βραδιά'', που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, το βράδυ.


Σε μια εκδήλωση τιμής, για τον πολιτισμό και την παράδοση της Ηπείρου, που διοργάνωσε η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης, στο ανοιχτό πέτρινο θέατρο της Αργυρούπολης, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Που δεν μπορούσαν να υπολογίζουν ούτε και οι πλέον αισιόδοξοι του Δ.Σ. Ένα γεγονός που τους κατευνθουσίασε και οδήγησε τον Πρόεδρο της Αδελφότητας Γιώργο Κωτσαντή  να δηλώσει από μικροφώνου, στο τέλος της εκδήλωσης.


''Αισθάνομαι την ανάγκη ως Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης, να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ΄όλο αυτόν τον κόσμο που κατέκλυσε στην κυριολεξία το ανοικτό πέτρινο θέατρο Αρηυρούπολης και μας τίμησε με την παρουσία του στην εκδήλωση μας, την ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΒΡΑΔΙΑ. Εκδήλωση τιμητική για τον Πολιτισσμό μας , εκδήλωση τιμητική και για την Ηπειρώτικη παράδοσή μας .Οι εξαίρετοι μουσικοί μας, ο Κώστας ο Παππάς στο κλαρίνο , ο Γιάννης Κουτελέκος στο τραγούδι και τα υπόλοιπα παιδιά της ορχήστρας, μας ταξίδεψαν σ΄όλη την Ηπειρο. Απλοί άνθρωποι, φίλοι μας ,Ηπειρώτες και μη, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, συγκινημένοι, ερχόντουσαν να μας ευχαριστήσουν και να μας δώσουν συγχαρητήρια,  για την άριστη,  όπως την χαρακτήρισαν  οργάνωσή μας και την ποιότητα που τους προσφέραμε. Η άριστη εμφάνιση όλων των χορευτικών τμημάτων που συμμετείχαν στην εκδήλωση, το παιδικό τμήμα της Αδελφότητας , η Αδελφότητα Αγίας Παρασκευής(Κεράσοβο) της Κόνιτσας ,  η Ομοσπονδία Άνω Δερόπολης Β. Ηπείρου ''Οι Σελλοί'' , ο Πολιτιστικος Σύλλογος ''Παραδοσιακοί Δρόμοι'' , η Ένωση Ηειρωτών Βύρωνα και οι Ενήλικες του συλλόγου μας, της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης , είχαν ποιότητα, είχαν πειθαρχία , είχαν ζωντάνια , είχαν Ήπειρ ο ...  Μπράβο στα παιδιά , συγχαρητήρια και στους δασκάλους τους , έδειξαν ότι πιστεύουν αυτό που κάνουν και το κάνουν με μεγάλο μεράκι. Και εμείς από την πλευρά μας αισθανόμαστε την ανάγκη, να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που προσήλθαν, γιατί μας τίμησαν, αλλά και γιατί μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε. Και θα συνεχίσουμε γιατί έχουμε χρέος και καθήκον, να στηρίξουμε την παράδοση μας''.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης,  ο επικεφαλής της μείζονος Αντιπιολίτευσης στον Δήμο Γιάννης Κωνσταντάτος, ο Αντιδήμαρχος Χρήστος Βλάχος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Βίκυ Φουσκίδου, Λάζαρος Τογρίδης, Χρήστος Καναλίδης και Ηλίας Παπαδημητρίου.


Πολυπληθής αντιπροσωπεία της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο Γιώργο Οικονόμου, τον Αντιπρόεδρο Κώστα Κωνή, την Ειδική Γραμματέα Ελευθερία Σιαμέτη, τα μέλη του Δ.Σ. Ηλέκτρα Κίκη, Ζαχαρία Καψάλη, Διονύση Τσούτση, Γραμμένη Βαζούκη, Βίκυ Καραγιάννη- Αράπη, Νίκο Ζέκη και το μέλος της Ε.Ε. της ΠΣΕ Χριστόφορο Ευθυμίου.

Από τους Ηπειρώτικους Συλλόγους παρέστησαν αντιπροσωπεία του Συλλόγου Ηπειρωτών Ελληνικού με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βαγγέλη Βάσιο, σντιπροσωπεία της Ένωσης Ηπειρωτών Βύρωνα με επικεφαλής τον Πρόεδρο Κ. Λέτσιο, αντιπροσωπείες των Συλλόγων Ηπειρωτών Γλυφάδας, Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Αποδήμων Άνω Δερόπολης ''Οι Σελλοί'' και αντιπροσωπεία του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ηλιούπολης.

Από τους αποδημικούς Συλλόγους άλλων περιοχών της Χώρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κεφαλλονητών Αργυρούπολης Γ. Κωνσταντάτος, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Θεσσαλών Αργυρούπολης, αντιπροσωπεία της Ένωσης Ποντίων Αργυρούπολης με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Λ. Τογρίδη και τη Γ.Γ. Α. Γκιόκα, αντιπροσωπεία του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης, και αντιπροσωπεία του τοπικού Συλλόγου ''Αργυρούπολη με επικεφαλής την Πρόεδρο Ε. Γουρδουλάκου.



Στους σύντομους χαιρετισμούς τους, ο  Δήμαρχος της πόλης μας Χρήστος Κορτζίδης αναφέρθηκε στις δυσκολίες που περνέμε σαν χώρα και ότι χρειάζεται επαγρυπνηση και αγώνας. Ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  Γιώργος  Οικονόμου αναφέρθηκε στην κατάσταση που βρίσκεται η Ηπειρος τώρα και στο πρόβλημα με την γαλακτοβιομηχανία ''Δωδώνη'' και κάλεσε όλους τους Ηπειρώτες σε κοινή συστράτευση για να αντιμετυωπιστεί  η κρίση.  Τέλος ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κος Γιάννης Κωνσταντάτος , αναφέρθηκε στην προσφορά των Ηπειρωτών στον πολιτισμό και την τέχνη. 

Χόρεψαν και κατενθουσίασαν τον κόσμο, τα χορευτικά. 1. Παιδικό χορευτικό της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης 2. Της Αδελφότητας Αγίας Παρασκευής (Κεράσοβο) Κονίτσης. 3. Της Ομοσπονδίας Αποδήμων Άνω Δερόπολης Β. Ηπείρου ''Οι Σελλοί''. 4. Του Πολιτιστικού Συλλόγου ''Παραδοσιακοί Δρόμοι''.5. Της 'Ενωσης Ηπειρωτών Βύρωνα και 6. Των ενηλίκων της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης.

Η εκδήλωση κατενθουσίασε τον κόσμο που χειροκροτούσε ακατάπαυστα.

Και του χρόνου.















































Δεν υπάρχουν σχόλια: