Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Έρευνα για τις καταγγελίες ότι διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ανήκει στη Χρυσή Αυγή και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

Έρευνα για τις καταγγελίες ότι διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής ανήκει στη Χρυσή Αυγή και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας

Κατεπείγουσα έρευνα για τις καταγγελίες του διευθυντή του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής Θεόδωρου Μεγαλοοικονόμου, ότι συνάδελφός του, διευθυντής μίας εκ των εννέα κλινικών του ιδρύματος είναι στέλεχος της Χρυσής Αυγής και χορηγεί πιστοποιητικά ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας ξεκινάει ο διοικητής του ιδρύματος με εντολή του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ.

«Το ΨΝΑ έχει τη θλιβερή πρωτοτυπία να έχει ως διευθυντή ενός από τα 9 ψυχιατρικά του τμήματα έναν ανοιχτά δηλωμένο νεοναζί, και μάλιστα κατ' ανάθεσιν από το ΔΣ. Δεν πρόκειται για απλό και "παρασυρμένο" ή "αφελή" οπαδό. Υπάρχουν βίντεο με ομιλίες του (λόγω της συμμετοχής του με την ΧΑ στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές) σε συγκεντρώσεις της εγκληματικής οργάνωσης που συνοδεύονται από τον κλασικό ναζιστικό χαιρετισμό. Υπάρχει η ιντερνετική του αλληλογραφία με την οποία την εκθειάζει (και όχι μόνο). Υπάρχουν συμμετοχές του σε εκπομπές σε διάφορα κανάλια όπου εξυμνεί τη Χρυσή Αυγή και τη χούντα», αναφέρει ο διευθυντής του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής.

Ο κ. Μεγαλοοικονόμου καταγγέλλει ακόμη ότι «υπάρχει η ιστορία με τις άδειες οπλοφορίας, που αν και εξετάστηκε από το ΔΣ (με μεγάλη καθυστέρηση, ενός έτους, από τότε που καταγγέλθηκε), η όλη έρευνα, με τον τρόπο που έγινε, αδυνατούσε να ανιχνεύσει τον αριθμό, τους (μη καταγεγραμμένους) τρόπους χορήγησης και τους αποδέκτες των διαφόρων πιστοποιητικών ψυχικής κατάστασης για την έκδοση αδειών οπλοφορίας» και καταλήγει με το ερώτημα: «Αν η επόμενη δολοφονία από χρυσαυγίτη διαπραχθεί με πυροβόλο όπλο, δεν θα γίνει γενικά "θέμα" και δεν θα αναρωτιόμαστε όλοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής "ποιος του έδωσε το πιστοποιητικό ψυχικής κατάστασης για να βγάλει την άδεια οπλοφορίας";».

Η έρευνα που έχει διατάξει ο υπουργός θα επικεντρωθεί αρχικά στο αν ευσταθούν οι καταγγελίες και αν οι δηλώσεις του συγκεκριμένου ψυχιάτρου που φέρεται ότι έκανε συνάδουν με την ιδιότητά του.


Δεν υπάρχουν σχόλια: