Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στους πεσόντες της Παργινόσκαλας Πρέβεζας, την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013, ώρα 11.00΄ το πρωί, στην Παργινόσκαλα.


Η ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και η Κ.Ο. Πρέβεζας του ΚΚΕ διοργανώνουν εκδήλωση τιμής και μνήμης την Κυριακή 29 Σεπτέμβρη στις 11 το πρωί στην Παργινόσκαλα, για τους δολοφονημένους ήρωες το Σεπτέμβρη του 1944 από το χτύπημα των συνεργατών των ναζί, των ντόπιων φασιστών υποτακτικών τους. 


Η φετινή εκδήλωση αποκτά ακόμα πιο έντονο αντιφασιστικό χαρακτήρα αφού πραγματοποιείται στη σκιά του στυγερού εγκλήματος-δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου από τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής σαν συνέχεια της άνανδρης δολοφονικής επίθεσης σε στελέχη και μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ στο Πέραμα από την ίδια εθνικοσοσιαλιστική συμμορία.



Η εκδήλωση δεν γίνεται μόνο για απόδοση τιμής σ' αυτούς που έπεσαν, πιστοί στα ιδανικά και τα οράματα για μια άλλη Ελλάδα για μια άλλη κοινωνία. Αλλά και για να φανεί ότι η μνήμη είναι νωπή, πρέπει να είναι νωπή σήμερα που ο ελληνικός λαός βιώνει την πιο άγρια τρομοκρατία από την πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ και της δικομματικής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Αλλά και την επίθεση από τον πιο άγριο βραχίονα του συστήματος τους το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής. Συνεχίζουν ο καθένας με τον τρόπο του την άνευ προηγουμένου επίθεση στην εργατική τάξη.

Για την αντιμετώπιση αυτής της επίθεσης απαιτείται το ενιαίο μέτωπο αγώνα μια λαϊκή συμμαχία των εργαζομένων, των μικροεπαγγελματιών με τη φτωχή αγροτιά, που είναι τα "κοινά θύματα" αυτής της πολιτικής.



Οι εργαζόμενοι μαζί με τους άνεργους, τους νέους να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες των εργατικών σωματείων, των λαϊκών επιτροπών που καταδικάζουν, απομονώνουν και αποφασιστικά μπορούν να αχρηστεύσουν τα δίχτυα της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και μόρφωσης, σε κάθε εργατική λαϊκή γειτονιά. Η διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της λαϊκής πάλης και συμμαχίας με κατεύθυνση την ανατροπή του συστήματος που γεννά και θρέφει τη Χρυσή Αυγή.

Γι΄ αυτό σήμερα ο αγώνας και η θυσία των εκτελεσμένων στην Παργινόσκαλα πρέπει να  αποτελεί (και αποτελεί) ισχυρή παρακαταθήκη για τη γενιά μας και πρέπει να αξιοποιηθεί τώρα που οι καιροί και οι περιστάσεις το επιβάλλουν.


Παρακαταθήκη  που μας προετοιμάζει για την αντιμετώπιση των ναζιστικών μορφωμάτων όπως η «Χρυσή Αυγή». Παρακαταθήκη που μας δείχνει πως το δίκιο του λαού είναι πάντα πιο ισχυρό από το δίκιο του κεφαλαίου και αλίμονο σ' αυτούς που το ξεχνούν. Στεκόμαστε όρθιοι και προχωράμε στο δρόμο που χάραξαν εκείνοι και τόσοι άλλοι λαϊκοί αγωνιστές.

Τιμή και  δόξα στους πεσόντες της Παργινόσκαλας.
Ποτέ πια  Φασισμός
Οι Φασίστες να μη έχουν που να σταθούν

Δεν υπάρχουν σχόλια: