Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Έξι παραστάσεις από το θρυλικό μπαλέτο Μπολσόι στην Πρέβεζα


Έξι παραστάσεις από το θρυλικό μπαλέτο  Μπολσόι θα έχουμε φέτος την ευκαιρία να δούμε σε απευθείας μετάδοση στην οθόνη του Πολιτιστικού κέντρου Πρέβεζας.


Το θέμα συζητήθηκε στην πρόσφατη  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου  όπου και εγκρίθηκε η υπογραφή εκ νέου της  σύμβασης με τη γαλλική Εταιρία Pathé Live για προβολές παραστάσεων των περίφημων ρωσικών μπαλέτων Μπολσόϊ, μέσω δορυφόρου, από  Οκτώβριο   έως και τον  Μάϊο του  2014. 


Συγκεκριμένα, ο Δήμος και το Δημοτικό Ωδείο «Σπύρος Δήμας» αξιοποιώντας τον τεχνικό εξοπλισμό που διαθέτουν θα πραγματοποιούν απευθείας λήψεις-μεταδόσεις υψηλής ευκρίνειας  με ζωντανές ή και μαγνητοσκοπημένες παραστάσεις, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να παρακολουθήσουν παραστάσεις από το Μπολσόι, ένα από τα διασημότερα θέατρα του κόσμου, που για πολλά χρόνια υπήρξε  το λίκνο και η στέγη του κλασικού μπαλέτου της Ρωσίας

Η πρώτη  μετάδοση θα γίνει στις 20 Οκτωβρίου με το Μπαλέτο σε τρεις πράξεις του Aram Khachaturyan  «Σπάρτακος».  Χορογράφος - Yuri Grigorovich, Σκηνογράφος - Simon Virsaladze.
Στις  17 Νοεμβρίου θα δούμε το μπαλέτο σε δύο πράξεις του Adolphe Adam  «Le Corsaire» (Οι πειρατές).
Στις 22 Δεκεμβρίου θα προβληθεί το  κλασικό έργο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι «Η ωραία κοιμωμένη» .
Στις  19 Ιανουαρίου 2014 θα  απολαύσουμε τα «Κοσμήματα» , που έκανε πρεμιέρα στις 5 Μαΐου 2012, ένα μπαλέτο σε τρία μέρη με τα «Σμαράγδια» σε μουσική Gabriel Fauré τα «Ρουμπίνια» σε μουσική Ιγκόρ Στραβίνσκι και τα «διαμάντια» σε μουσική Πιότρ Τσαϊκόφσκι.  Σχεδιαστής - Alyona Pikalova Κοστούμια - Έλενα Zaytseva Μαέστρος - Pavel Sorokin.
 Στις 2 Μαρτίου θα δούμε το μπαλέτο σε τρεις πράξεις Lost Illusions (Λοστ Ιλουζιονς) του  Leonid Desyatnikov. Χορογράφος - Alexei Ratmansky, Μουσικός Διευθυντής - Alexander Vedernikov 
Οι  παραστάσεις θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαρτίου με την «Χρυσή εποχή» του Ντμίτρι Σοστακόβιτς, μπαλέτο σε δύο πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: