Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

''25 ευρώ στον 'Αδωνι''. Η νέα ασθένεια που εξολοθρεύει...


Ελεγεία
Κακοπληρωμένοι αξιωματικοί.
Κακοπληρωμένοι γιατροί.
Κακοπληρωμένοι καθηγητές.
Σκατοπληρωμένοι εργάτες.
Κακοπληρωμένοι τεχνίτες.
Απλήρωτοι δημοσιογράφοι (χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια), απλήρωτοι υπάλληλοι,..
μακροχρόνια άφραγκοι.


Ο Άδωνις Αδης Γεωργιάδης προσπαθεί να κάνει τους γιατρούς επίορκους, απαγορεύοντάς τους να περιθάλπουν όσους δεν διαθέτουν 25 ευρώ.

Μικροκαταστηματάρχες που βάζουν λουκέτο στα μαγαζιά τους.
Μικροκαταστηματάρχες που δεν μπορούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους.

Άνεργοι.
Μακροχρόνια άνεργοι.
Άνεργοι του κερατά.
Νεαροί άνεργοι, μεσήλικες άνεργοι. Άνεργοι που αυτοκτόνησαν. Νέοι που μεταναστεύουν,
παιδιά που υποσιτίζονται, απελπισμένες μανάδες.

Σε κατάσταση πολιορκίας συκοφαντημένοι οι Ελληνες -αυτοί οι «τεμπέληδες» και «διεφθαρμένοι»- τώρα επτά στους δέκα δεν έχουν για να αγοράσουν τα χρειώδη τρόφιμα. Επτά στους δέκα
επτά στους δέκα
επτά στους δέκα
δεν έχουν για να αγοράσουν τα χρειώδη τρόφιμα.

Σπίτια με προγραμμένη τη δήμευσή τους. Γκρίνια στις εστίες, θυμός, διάρρηξη σχέσεων, με μόλις λίγους να σώζονται στην αγκαλιά της αλληλεγγύης των άλλων.

Πιάνουμε πρωτογενές πλεόνασμα! θα το έλεγε ο Ακης, θα το έλεγε ο Γιάννος, το λέει ο κ. Σαμαράς! και μέσα απ' το καπέλο του πετάγεται σαν κούκος από χαλασμένο ρολόι ο Παντελής Καψής και ρεκάζει με αυτό το μπανάλ επίκτητο κεκέδισμα: τα δύο άκρα! τα δύο άκρα! τα δύο άκρα!

- Τι δύο άκρα, χρυσέ μου;
Τα δύο άκρα! τα δύο άκρα.

Κλειστό για πρώτη φορά στην ιστορία του το Καποδιστριακό, κλειστό και το Πολυτεχνείο, κλειστό και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Κλειστά σχολεία.

Στρατός χωρίς καύσιμα.
Ανάπηροι ανυποστήρικτοι.
Άνθρωποι που περισσεύουν.
Άνθρωποι που δεν τους «αντέχει η οικονομία».

Κι ο Μήτσος ο λαϊκιστής πεινάει.

Θα πεινάει κι αύριο ο Μήτσος ο λαϊκιστής. Καταχρεωμένοι οι Ελληνες. Πληρώνουν στις Τράπεζες με επιτόκια 16% και 19% και 21%, δισεκατομμύρια ανακοίνωσαν κέρδη για το πρώτο εξάμηνο του 2013 οι Τράπεζες, βλέπω φως στο βάθος του τούνελ.

Φως από ολοκαυτώματα.

Γονάτισε η χώρα. Λίγο ακόμα να σκύψει και θα της πάρουν το κεφάλι. Της πήραν λιμάνια κι Ασυλία, της γάμησαν την αξιοπρέπεια, της έκαναν το Σύνταγμα κουρέλι και τη δημοκρατία μπαίγνιο, να γελάνε μαζί της ο Σόιμπλε και οι Χρυσαυγίτες.

Κάθε μέρα ετοιμάζονται οι επόμενες απολύσεις. Και μέσα στις απολύσεις θα βλαστήσουν οι επόμενοι φόνοι.

Μπαρμπαρούσης: δεν τον ξέρω τον φονιά, μια φωτογραφία βγάλαμε αγκαλιά.

Πέλαγος τα «σταγονίδια». Ξανά.

Δεν έχω σχέση με τη φωτογραφία μου αγκαλιά με τους μπάτσους να πετάω πέτρες σε διαδηλωτές, λέει ο Χρυσαυγίτης που απαθανάτισε ο φακός το σκοτάδι του.

Σταγονίδια από οξύ.

Κι επιστολή προς το πανελλήνιον της Ουρανίας! Ποια είναι η Ουρανία; η κόρη του κ. Μιχαλολιάκου. Και να οι δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ του... Συνταγματικού Τόξου των ονειρώξεων της Ουρανίας για την Ιδέα
την Ιδέα του Αουσβιτς και του Νταχάου, των σκουληκιών και των χοίρων.

Αναμένεται και επιστολή του μπατζανάκη του Μιχαλολιάκου προς τους δαρμένους και τους αδικοσκοτωμένους.

Offshore
ΜΚΟ
και Ανεξάρτητες Αρχές.

Κοιμηθείτε ήσυχοι. Η Βιοχάλκο έφυγε για μια πιο επικερδή πατρίδα. Ευτυχώς που μας διευρύνουν
κι άλλο κι άλλο κι άλλο τη φορολογική βάση,
κι άλλο
κι άλλο!

Σκύβουν το κεφάλι οι γεωργοί· ούτε φέτος έπιασε τιμή η ντομάτα. Παίρνει την πλειοψηφία το ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, αλλά δεν σχηματίζει Προεδρείο για να μη συγχρωτισθεί με τους άλλους, τους μιαρούς, τους μη καθαρούς, απαρτχάιντ! από τη μια μεριά εμείς κι από την άλλη όλοι οι άλλοι.

Μολότωφ από πετρέλαιο θέρμανσης καταδικάζουν τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται.

Κακοπληρωμένοι μπάτσοι που για 600 ευρώ σπάνε κεφάλια κακοπληρωμένων εργατών που βγάζουν δεν βγάζουν 500-700 ευρώ, και γελάει ο κ. Θεοχάρης, γελάει και η κυρία Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με τις 300.000 ευρώ μισθό τον χρόνο, γελάει και ο δημοσιογραφίσκος που έχει σκάψει τον λάκκο κλάδων και κλάδων, τάξεων και τάξεων.

Δείτε, σύντροφοι, ωστόσο τη Λευκή Φρουρά που στέκει παραταγμένη μπροστά απ' το Μαξίμου! με μελανοχίτωνες δεξιά κι αριστερά της - μοιράζουν παιχνίδι οι στρατηγοί της.

Κρώζουν διαταγές οι Τροϊκανοί.
Σε διαθεσιμότητα η ηθική.
Σε κινητικότητα η λογική. Ώσπου να σαλέψει τελείως.
Σε διατεταγμένη υπηρεσία η προπαγάνδα.

Η Λευκή Φρουρά οπλίζει τα τυφέκια της με νέα μέτρα. Νέα μέτρα για όλους. Μέτρα που γράφουν πάνω τους το όνομά μας. Του Μήτσου του λαϊκιστή και το δικό μου, του ΠΑΜίτη και του Συριζαίου, του χριστιανού και του άθεου. Είμαι με τον Πάπα, όταν ο Πάπας λέει ότι «ο καπιταλισμός έγινε ένα έγκλημα», διότι είναι μαζί μου η στάση του. Όταν δεν είναι πια ο Πάπας Ιεροεξεταστής,
όταν δεν είναι πια εκείνος που ευλόγησε τους Ναζί, όταν γίνεται ο Άγιος Φραγκίσκος της Ασίζης, σμίγουν οι δρόμοι μας. Κι αν είναι να ξαναχωρίσουν, εδώ είμαστε. Εδώ είναι το δημοκρατικό καρκατσουλιό. Διότι οι πληβείοι μαθαίνουν γρήγορα. Μπορεί να κινούνται αργά, αλλά μαθαίνουν γρήγορα.

Σήμερα, οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και μετράνε. Τους πάντες. Ξέρουν, αν όχι όλοι, πάντως εκείνοι που κάνουν τη διαφορά, ότι ο σημερινός φόνος ετοιμάζει τον επόμενο.

Ο τρώσας και ιάσεται. Αν θα 'ναι ελεγεία ή παιάνας η βοή που ακούγεται, θα το δείξει η ίδια...


του Στάθη

Δεν υπάρχουν σχόλια: