Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

Σταυροδρόμι παρανόμων η 'Ηπειρος!

Όπως αποδεικνύουν και οι αστυνομικές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών.

Άλλα 170 κιλά αλβανικού χασίς κατασχέθηκαν χθες στην Μεταμόρφωση Ιωαννίνων

Σοβαρό κρούσμα λαθροϋλοτομίας στο Ασημοχώρι Κόνιτσας από παράνομους Αλβανούς

Δεν έχουν τέλος τα σοβαρά περιστατικά παραβατικότητας, με τα ναρκωτικά να.κερδίζουν την πρωτιά (!), αφού μόνο μέσα σε δυο μέρες κατασχέθηκαν σχεδόν 400 κιλά χασίς, εκτός των άλλων κρουσμάτων για εμπορία κοκαΐνης και ηρωίνης, με τους Έλληνες δυστυχώς να πρωταγωνιστούν!.. 

Μάλιστα τα δυο σοβαρά περιστατικά με μεγάλες ποσότητες κατασχέθηκαν στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων - Κακαβιάς, γεγονός που δείχνει ότι τα ναρκωτικά έρχονται από την Αλβανία με προορισμό τις ελληνικές πιάτσες!

Οι παρανομίες όμως δεν σταματούν στα ναρκωτικά. Ένα σοβαρό περιστατικό λαθροϋλοτομίας αποκάλυψαν οι αστυνομικές Αρχές στο Ασημοχώρι Κόνιτσας, κοντά στην ελληνοαλβανική μεθόριο, συλλαμβάνοντας έναν Αλβανό να έχει κόψει τεράστιες ποσότητες ξύλων από δασική έκταση. Το περιστατικό μάλιστα δεν είναι και το μοναδικό. Η ανεξέλεγκτη υλοτομία έχει σαν αποτέλεσμα να αποψιλώνονται ολόκληρα δάση, με την περιβαλλοντική καταστροφή στην περιοχή μας να είναι τεράστια!   

Τα ναρκωτικά
Στο μέτωπο των ναρκωτικών, τις τελευταίες μέρες η Αστυνομία έχει επιδοθεί σε εκτεταμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να βάλει φρένο στις αθρόες εισαγωγές από την Αλβανία. Δυσάρεστο είναι το γεγονός ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι διακινητές είναι Έλληνες, αποδεικνύοντας ότι σ' αυτόν τον «τομέα» συνεργάζονται περίφημα με τους γείτονες! 

Η χθεσινή επιχείρηση είχε σαν αποτέλεσμα να κατασχεθούν 170 κιλά χασίς, τα οποία είχαν προορισμό την Αθήνα. Στο 19ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Κακκαβιάς - Ιωαννίνων (στη Μεταμόρφωση) όμως οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο στον 45χρονο Έλληνα μεταφορέα και σε έλεγχο του Ι.Χ. που οδηγούσε βρέθηκαν 159 δέματα με χασίς, συνολικού βάρους 170 κιλών και 350 γραμμαρίων. 
Αυτά έρχονται να προστεθούν στα προχθεσινά 196 κιλά που κατασχέθηκαν σε δυο διαφορετικές επιχειρήσεις της Αστυνομίας και πάλι όμως στην Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κακαβιάς, σε Καλπάκι και Νεγράδες. 



Κοκαΐνη στα Γιάννενα
Στο μεταξύ, τελευταία πληθαίνουν και τα κρούσματα διακίνησης σκληρών ναρκωτικών (κοκαΐνη και ηρωίνη) στα Γιάννενα, τα οποία μάλιστα αποφέρουν και περισσότερα κέρδη στους εμπόρους.  
Το απόγευμα της Τετάρτης συνελήφθησαν τρεις Έλληνες, ηλικίας 31 και 55 ετών,  ενώ αναζητούνται άλλοι δύο 32χρονοι ημεδαποί συνεργοί τους, οι οποίοι εμπλέκονται σε αγοραπωλησίες ναρκωτικών στην πόλη των Ιωαννίνων. Ειδικότερα, μετά από πληροφορία για άτομα που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών, εντοπίστηκε και συνελήφθη ένας 31χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, πέταξε στο έδαφος ποσότητα κοκαΐνης βάρους 6,7 γραμμαρίων. Από την έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης είχε προμηθευτεί την κοκαΐνη από 31χρονο ημεδαπό. Κατά την προσέγγιση  των αστυνομικών στο σπίτι του 31χρονου, εντόπισαν δύο άτομα να εξέρχονται από αυτό και να επιβιβάζονται σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο. Σε σήμα για έλεγχο που έγινε στον οδηγό του οχήματος, αυτός δεν συμμορφώθηκε και συνέχισε την πορεία του αναπτύσσοντας  μεγάλη ταχύτητα, ενώ ο συνοδηγός πέταξε στο οδόστρωμα μία νάιλον συσκευασία με κοκαΐνη, συνολικού βάρους 29,7 γραμμαρίων, η οποία περισυλλέχθηκε και κατασχέθηκε, ενώ οι δράστες κατάφεραν τελικά να διαφύγουν την σύλληψη και αναζητούνται.

Μετά από αναζητήσεις εντοπίστηκαν  και συνελήφθησαν ο 31χρονος προμηθευτής των ναρκωτικών καθώς και ένας ακόμα 55χρονος συνεργός του, οι οποίοι συμμετείχαν σε διαδοχικές αγοραπωλησίες ποσοτήτων ναρκωτικών, ενώ χρησιμοποιούσαν τα σπίτια τους ως χώρους αποθήκευσης και διακίνησης (καβάτζες).
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:  Ποσότητα κοκαΐνης  βάρους 3,6 γραμμαρίων . Ποσότητα κάνναβης βάρους 4 κιλών . Ένα αεροβόλο όπλο,  χωρίς σχετική άδεια . Τρία κινητά τηλέφωνα.

Αποψιλώνουν τα δάση!
«Συναγερμός» όμως έχει σημάνει στα Αστυνομικά Τμήματα και τους Συνοριακούς Φύλακες για κρούσματα  παράνομης υλοτομίας, η οποία ενόψει και του χειμώνα έχει αυξηθεί κατακόρυφα, με αποτέλεσμα να προκαλείται τεράστια οικολογική καταστροφή. 
Εκτός από τους Έλληνες που κατά καιρούς κόβουν χωρίς άδειες ξύλα για τζάκια και σόμπες, το πρόβλημα γίνεται ακόμη πιο οξύ και από την δράση Αλβανών που εισέρχονται παράνομα στο ελληνικό έδαφος και αποψιλώνουν ολόκληρα δάση στην ελληνοαλβανική μεθόριο! 
Ένα τέτοιο περιστατικό εντόπισαν αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Πυρσόγιαννης και συνέλαβαν σε δασική περιοχή του Ασημοχωρίου, έναν 31χρονο Αλβανό για παράνομη υλοτομία, οπλοκατοχή και παράνομη είσοδο στη χώρα. 
Συγκεκριμένα, ο 31χρονος κατελήφθη στη θέση «Λέσιλι» Ασημοχωρίου, κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, να υλοτομεί ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση χωρίς άδεια της αρμόδιας Δασικής Υπηρεσίας, μαζί με άλλα δύο άτομα, τα οποία στη θέα των αστυνομικών και εκμεταλλευόμενα το δύσβατο της περιοχής, τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης. 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο στο χώρο και στην ευρύτερη περιοχή, βρέθηκαν:
. ποσότητα στρόγγυλης υλοτομημένης ξυλείας ελάτης, άνω των 10 χωρικών κυβικών μέτρων, φορτωμένη στο φορτηγό.
. ποσότητα υλοτομημένης ξυλείας διαφόρων διαστάσεων.
. ένα κυνηγετικό όπλο με 13 φυσίγγια.
. ένα μπλοκ χειρόγραφων σημειώσεων, που ανέγραφε διάφορες διαμέτρους, μήκη ξυλείας και αντίστοιχες ημερομηνίες.
. διάφορα εργαλεία (ένα αλυσοπρίονο, τρεις κορμοστροφείς, ένα φτυάρι, μία αξίνα, δύο μπιτόνια με λάδι μηχανής και ένα δοχείο με βενζίνη).
. δύο κινητά τηλέφωνα 
Ο συλληφθείς, ο οποίος είχε εισέλθει στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Πλούσια η σοδειά!
Πάντως και οι τέσσερις αστυνομικές διευθύνσεις προχωρούν συχνά σε εκτεταμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο γενικού επιχειρησιακού σχεδιασμού για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σ' ένα διήμερο (23 και 24 Σεπτεμβρίου) ελέγχθηκαν 1.474 άτομα και 733 οχήματα και δίκυκλα. Εκτός από την χθεσινή περίπτωση με τα ναρκωτικά στην Μεταμόρφωση, συνελήφθησαν 72 άτομα, βεβαιώθηκαν 185 παραβάσεις και κατασχέθηκαν εκτός από τα χθεσινά 170 κιλά χασίς, άλλα 200 κιλά, 40 γραμμάρια κοκαΐνη, 7,2 γραμμάρια ηρωίνη, 1.500 κιλά μήλα (!) χωρίς νόμιμα παραστατικά, πλήθος προϊόντων παρεμπορίου (ηλεκτρονικές μικροσυσκευές, παιχνίδια, γυναικεία καλλυντικά, κοσμήματα) κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια: