Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2013

Στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού. Στράτος Ιωάννου:«Αρχίζουμε την υλοποίηση ενός νέου επιθετικού προγράμματος τουριστικής προβολής για την 'Ηπειρο»

 Στράτος Ιωάννου:«Αρχίζουμε την υλοποίηση ενός νέου επιθετικού προγράμματος τουριστικής προβολής»

Ως την αφετηρία για την οικονομική αναγέννηση της περιφέρειας Ηπείρου χαρακτηρίζει τον τουρισμό  ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης για  την Τουριστική Ανάπτυξη της Ηπείρου κ. Στράτος Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, επισημαίνει πως η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με το σεβασμό στην παράδοση και στο περιβάλλον, σημειώνοντας πως η Περιφέρεια Ηπείρου εργάζεται για την τόνωση και την ανάπτυξη του τουρισμού με συγκεκριμένες δράσεις που ήδη έχουν αποτέλεσμα.

Ο κ. Ιωάννου αναφέρει συγκεκριμένα:
«Σήμερα, που γιορτάζεται η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, για την Περιφέρειά μας είναι μια  ευκαιρία ανασκόπησης της προσπάθειας που κάνουμε για την τουριστική ανάπτυξη της Ηπείρου.
Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο τουρισμός, μαζί με τον πρωτογενή τομέα, είναι οι πυλώνες ανάπτυξης της Ηπείρου, εργαζόμαστε για την τόνωση και ανάπτυξή του, γνωρίζοντας πολύ καλά ότι μπορεί να αποτελέσει την αφετηρία της οικονομικής αναγέννησης της περιφέρειάς μας. Στο πλαίσιο αυτό εφαρμόζουμε ήδη το στρατηγικό  σχέδιο που εκπονήσαμε με τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων και επιχειρήσεων, με καινοτόμες ιδέες, όπως μεταξύ άλλων είναι, οι «Διαδρομές με βάση τα αρχαία θέατρα της Ηπείρου». Στο πλαίσιο αυτό αρχίζουμε την υλοποίηση ενός νέου επιθετικού προγράμματος τουριστικής προβολής, αποσκοπώντας στην ενίσχυση των θετικών αποτελεσμάτων των δράσεων μας, που είναι ήδη ορατά.    
\
Η τουριστική ανάπτυξη πρέπει να συμβαδίζει με το σεβασμό στην παράδοση και στο περιβάλλον, που για την Ήπειρο αποτελούν  την ίδια τη δύναμή της. Φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού έχει σαν θέμα «Τουρισμός και νερό: προστατεύοντας το κοινό μας μέλλον». Το υδάτινο στοιχείο είναι για την Ήπειρο πηγή ζωής και ομορφιάς. Το Ιόνιο Πέλαγος, ο Αμβρακικός, τα θαυμάσια ποτάμια μας, ο Αχέροντας, ο Αώος, ο Λούρος, ο Καλαμάς, ο Άραχθος, οι λίμνες της, Παμβώτιδα και Ζηρού, οι Δρακολίμνες, η λίμνη Πουρναρίου, καθιστούν την Ήπειρο μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Ελλάδας. Η διαφύλαξη του υδάτινου στοιχείου είναι απαράβατος όρος της τουριστικής ανάπτυξης που φέρνει εισόδημα, αλλά ταυτόχρονα σέβεται και περιφρουρεί το περιβάλλον».

Δεν υπάρχουν σχόλια: