Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ουρανία, η κόρη του φίρερ Μιχαλολιάκου και το ...σκοτάδι

Σκοτάδι...

Σκοτεινοί συλλογισμοί, έξαψη, θυσίες, αίματα, πόλεμοι, σκοτωμοί, φυλακές, ανώνυμοι νεκροί. Οι λέξεις της δείχνουν ότι η Ουρανία ζει σε έναν κόσμο σκοτεινό και κρύο. Αλλά στον σκοτεινό και κρύο κόσμο της δεν είναι μόνη: Ερχόμενοι στην αγκαλιά της Χρυσής Αυγής και προσφέροντας τον εαυτό μας στην Άγια αυτή Ιδεολογία, μαθαίνουμε πολλά πράγματα... Βάζουμε την ψυχή μας μέσα στη δίνη των συναισθημάτων και των γνώσεων που μας παραδίδει ιερά αυτή η Ιδεολογία. Γινόμαστε ΕΝΑ με αυτήν.

Με το φτωχό της λεξιλόγιο προσπαθεί να αποδώσει με σχεδόν ερωτικό λυρισμό τη λατρεία της: Η Χρυσή Αυγή ως σκοτεινή αγκαλιά στην οποία προσφέρει τον εαυτό της. Η ψυχή της μέσα στη δίνη σκοτεινών συναισθημάτων. Η πλήρης ταύτιση - γινόμαστε ΕΝΑ. Και παρακάτω οι θυσίες για τις οποίες πρέπει να προετοιμάζονται οι μυημένοι, οι αφοσιωμένοι, οι δοσμένοι ψυχή τε και σώματι, όπως η ίδια. Η οποία απευθύνεται με την επιστολή της όχι στους πολλούς, τους οποίους ανοιχτά περιφρονεί, αλλά στους λίγους - αυτοί ξέρουν ποιοι είναι, λέει.
Ξέρουν ποιοι είναι, αλλά τι θέλει να τους πει με το σκοτεινό της γράμμα; Αν και νεαρή, στέκεται μπροστά τους αυστηρή και θέτει αυστηρά ερωτήματα: Κι αν η Χρυσή Αυγή χάσει τον κόσμο της; Κι αν μας θέσουν εκτός νόμου; Κι αν κερδίσει η προπαγάνδα του συστήματος; Είσαι έτοιμος να πας φυλακή; Είσαι έτοιμος να πεθάνεις, μένοντας ανώνυμος νεκρός του Αγώνα; Πόσα είσαι έτοιμος να θυσιάσεις; Και τέλος: Αναρωτήσου μέχρι πού είσαι έτοιμος να φτάσεις. Μπορείς να ζεις μόνο για τη δική μας Ιδέα; Εγώ μπορώ!
Η Ουρανία μπορεί - αυτό είναι σίγουρο. Μπορεί να φοβάται διακηρύσσοντας ότι δεν φοβάται. Να απολαμβάνει τη θέση της στην κορυφή μιας αυστηρής ιεραρχίας του αίματος, δίνοντας θάρρος σε όσους δεν έχουν αρκετό. Να θυμίζει ότι ο Αγώνας -με άλφα κεφαλαίο για να γίνει σαφής η αντιγραφή- είναι αυτοτελής ενέργεια και ύπαρξη! Να κρύβει πίσω από τις σκοτεινές της λέξεις τις ζωές των άλλων - εκείνες που πήραν, εκείνες που καταστρέφουν, εκείνες που καταδιώκουν κι εκείνες που έχουν σκοπό να πάρουν.
Να γράφει ένα γράμμα γεμάτο σκοτάδι, να λατρεύει το σκοτάδι, να αισθάνεται έξαψη από το σκοτάδι, να υπάρχει στο σκοτάδι. Να είναι τελικώς σκοτάδι...

 Του Θανάση Καρτερού 

Δεν υπάρχουν σχόλια: