Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ο πατέρας του Χρήστου Παππά, Ηλίας Παππάς, το δεξί χέρι του Παπαδόπουλου, που πήρε βαθμό αντιστρατήγου, από την κυβέρνηση Κωστάκη Καραμανλή!

Ηλίας Παππάς, πατέρας του υπαρχηγού της ΧΑ. Ήταν από τους στενούς συνεργάτες του δικτάτορα Παπαδόπουλου, διώχτηκε από το στρατό στη μεταπολίτευση, αλλά το 2005 αποκαταστάθηκε στο βαθμό του αντιστρατήγου, από την κυβέρνηση Καραμανλή!
Ο υπαρχηγός της εγκληματικής συμμορίας, Χρήστος Παππάς, κατάγεται από χουντοοικογένεια, της Λάκκας Σουλίου  με δράση. 


Πατέρας του είναι ο Ηλίας Παππάς, 89 πλέον ετών, τον οποίο ο Μιχαλολιάκος έβαλε στην τελευταία, τιμητική, θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΧΑ, που είχε επικεφαλής τον γιό του, Χρήστο.

Από την προσωπική ιστοσελίδα του υπαρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης διαβάζουμε ότι ο πατέρας του, αμέσως μετά τον εμφύλιο («συμμοριτοπόλεμο», όπως γράφει) «εισήλθε στην Σχολή Πυροβολικού στο Μεγάλο Πεύκο.

Εκεί συνεδέθη με φιλία και βαθειά αλληλοεκτίμηση με τον Ταγματάρχη, τότε, Γεώργιο Παπαδόπουλο, μετέπειτα ηγέτη της 21ης Απριλίου.

Ως Ταγματάρχης Π/Β «είχε ενεργό συμμετοχή στην στρατιωτική επέμβαση του 1967. Τη νύχτα της 20ης προς 21η Απριλίου 1967 υπηρετών στο 2ο Επιτελικό Γραφείο του ΓΕΣ ήταν στον έμπιστο κύκλο του Γεωργίου Παπαδοπούλου στον οποίο έμεινε πιστός μέχρι το τέλος.

Διορίσθηκε κυβερνητικός επίτροπος στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κατά την διάρκεια της 21ης Απριλίου κατείχε νευραλγικές θέσεις όπως δ/ντης του 2ου Γραφείου του Γ΄ Σώματος Στρατού.

Έχει τιμηθεί με όλα τα προβλεπόμενα παράσημα ευδοκίμου υπηρεσίας καθώς και με πολεμικούς σταυρούς για την πολεμική του δράση».

Τον Ιανουάριο του 1975 μηνύθηκε μαζί με άλλους συναδέλφους του από τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ δικηγόρο Ευάγγελο Γιαννόπουλο επί εσχάτη προδοσία. 

Τελικά δεν προσήχθη σε δίκη μαζί με πολλούς άλλους μηνυθέντες αξιωματικούς μετά τις δικονομικές διεργασίες της κυβέρνησης Καραμανλή για τη σωτηρία του Φαίδωνα Γκιζίκη.

Τον Μάρτιο του 1975 αποστρατεύτηκε στο πλαίσιο της αποχουντοποίησης μαζί με εκατοντάδες συναδέλφους του, με τον βαθμό που έφερε κατά την ανακοίνωση των εκτάκτων κρίσεων (εκκαθαρίσεων).

Συμμετείχε στη ''χρυσή αυγή'', από την ίδρυσή της, ενώ «μετά από πολυετή νομικό αγώνα, το 2005 του αποδόθηκε από το ΣΑΓΕ ο βαθμός του Αντιστρατήγου ε.α.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: