Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Γράμμα από την Κύπρο για την σύλληψη Μιχαλολιάκου...


Και ενώ στην Ελλάδα χρειάστηκε να χυθεί και αίμα Έλληνα για να ευαισθητοποιηθεί κυβέρνηση και κοινωνία για το πού οδηγεί ο εθνικισμός (στο αίμα των μεταναστών η ευαισθησία δεν ήταν ιδιαίτερη)... στην Κύπρο ανησυχούμε περισσότερο για τον «ανθελληνισμό» της παιδείας μας που «απειλείται» από τη χρήση της κυπριακής διαλέκτου! 

Γιατί εμείς οι Κύπριοι, φαίνεται, δεν υποφέραμε ποτέ από λεγόμενους εθνικισμούς για να τους αντιλαμβανόμαστε όταν μας κτυπούν την πόρτα.

Το «Δεν Ξεχνώ» που τόσο φορέθηκε στα χρόνια μετά το 1974 φοριέται και σήμερα αγνοώντας ό,τι θα έπρεπε να θυμάται. Ενώ στην Ελλάδα, αφού επέτρεψαν σε ένα νεο-ναζιστικό κόμμα να διεκδικήσει θέση στη βουλή, έπρεπε να θρηνήσουν νεκρούς για να κατανοήσουν πως επρόκειτο για εγκληματική κλίκα... στην Κύπρο, που ξεχάσαμε πως από το 1974 θρηνούμε θύμα τη μισή μας πατρίδα από παρόμοια κλίκα, προβάλλουμε τους εκπροσώπους της κυπριακής εκδοχής της Χρυσής Αυγής, του ΕΛΑΜ, και συνομιλούμε μαζί τους «εν ονόματι της δημοκρατίας», αποφεύγοντας επιμελώς να παραδεχτούμε πως αυτήν ακριβώς προσπαθούν να καταλύσουν.

Στην Κύπρο των προσφύγων, της καταπάτησης των στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως αποτέλεσμα μιας τουρκικής εισβολής, συνέπειας και των δικών μας αφρόνων και εγκληματικών πράξεων, αφήνουμε νεο-ναζιστές που χρησιμοποιούν τον πιο «αποδεχτό» δυστυχώς όρο του εθνικιστή, αφού πολύ βολικά τους αφήσαμε να τον ταυτίζουν με τον όρο του πατριώτη, να δέρνουν μετανάστες στο πλαίσιο «αντι-κατοχικής» εκδήλωσης.

Στη «νήσο των αγίων» ο Αρχηγός-Τραπεζίτης-Φεουδάρχης-Παντογνώστης της Εκκλησίας επικαλείται το ευαγγέλιο αναφερόμενος στους μετανάστες για να πει πως «τους αγαπούμε αυτούς τους παρείσακτους, αυτούς τους παράνομους που ήρθαν, αλλά να πάνε στην πατρίδα τους» και αποκαλεί τους ΕΛΑΜΙΤΕΣ αδελφούς της Χρυσής Αυγής «παιδιά» στα οποία βλέπει «αρκετά θετικά στοιχεία, όπως και αρνητικά».

Στην Κύπρο (όπως και στην Ελλάδα) της συστημικής διαφθοράς αντί να κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη και να τον χαστουκίσουμε για την κατάντια του μήπως και τον συνεφέρουμε επεκτείνουμε το μύθο της ξένης συνωμοσίας, πιστεύοντας πως έτσι ενισχύουμε την εθνική μας περηφάνια και αγνοώντας πως έτσι οπλίζουμε, μεταφορικά και κυριολεχτικά, το χέρι των φασιστών που καμουφλάρονται πίσω από τη μάσκα του εθνικισμού που τους επιτρέψαμε να ταυτίσουν με την αγάπη για την πατρίδα.

Στην Κύπρο όπου, ως Έλληνες, αρεσκόμαστε να παινευόμαστε πως γεννήσαμε την «Ιστορία» αγνοούμε πως η λέξη προέρχεται από το οίδα που σημαίνει γνωρίζω, άρα σημαίνει γνώση και αναζήτηση της γνώσης, και επιμένουμε στη δογματική διδασκαλία της από το ένα και οπωσδήποτε εγκεκριμένο και από την Εκκλησία «ευλογημένο» μαθητικό εγχειρίδιο. Διότι για μας στην ιστορία δεν έχει θέση η κριτική γνώση αλλά η επιτακτική και επιλεκτική. Έτσι κατευθύνονται καλύτερα τα μυαλά των ανθρώπων... χωρίς να «συγχίζονται». Έτσι αντικαθίσταται η αναζήτηση της γνώσης με το μύθο και προωθείται η έννοια της αλήθειας ως μίας και αδιαίρετης... και όποιος δεν την αποδέχεται ρίχνεται στην πυρά.

'Ετσι κατασκευάζουμε μια γενιά που «δεν ξεχνά» όσα εμείς της εμφυτεύουμε να θυμάται: τις ξένες συνωμοσίες εναντίον μας, τους ξένους εχθρούς μας, τους ξένους εκμεταλλευτές μας, την εθνική μας υπεροχή, την εθνική μας περηφάνια, την εθνική μας μεγαλοψυχία... και ποτέ και τη δική μας υπεροψία, τη δική μας ευθυνοφοβία, τη δική μας διαφθορά τη δική μας ανοησία. Μια γενιά περήφανη για ένα απίστευτα μακρινό παρελθόν που ζει ένα απίστευτα σαθρό παρόν και αγναντεύει ένα απίστευτα αβέβαιο μέλλον. Μια γενιά που μέσα από το τάχα ενδιαφέρον για τη «γαλούχηση» της σύμφωνα με τα λεγόμενα «ελληνο-χριστιανικά» «ιδεώδη» ναρκώνεται για να μην αντιληφθεί ποιοι την κατάντησαν έτσι: Πολιτεία, Εκκλησία, «καθώς-πρέπει» κοινωνία και κυρίως όσοι επέλεξαν το ρατσισμό και το φασισμό ως δήθεν «αντίδραση» στο σύστημα.

Ο Μιχαλολιάκος και η κλίκα του έχουν συλληφθεί. Όσο όμως ζουμάρουμε «ελληνοκεντρικά» και δεν ανοίγουμε το πλάνο τόσο πιο κλειστά θα μένουν τα μυαλά μας και τα φίδια θα συνεχίζουν να γεννούν και να εκκολάπτουν τα αυγά τους.

Υ.Γ.
. Στην Κύπρο η είδηση για τη σύλληψη του Μιχαλολιάκου και της σπείρας του μόνο στο δελτίο των 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου (28/09/2013) αξιολογήθηκε να παίξει πρώτη από το κρατικό ΡΙΚ.
. Στο ιδιωτικό MEGA Κύπρου όταν ανακοινωνόταν η έφοδος της αστυνομίας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής αφου οι μαρτυρίες μιλούσαν για μαυροφορεμένους με στολή παραλλαγής ως εμπλεκόμενους στο έγκλημα, ο δημοσιογράφος έσπευσε να επισημάνει πως «μαύρα φορούν πολλοί και όχι μόνο η Χρυσή Αυγή».
. Στο ιδιωτικό ΣΙΓΜΑ ο εκπρόσωπος του ΕΛΑΜ (αδελφής κλίκας της Χρυσής Αυγής στην Κύπρο) προσκαλείται συχνά πυκνά για να εξηγήσει τις θέσεις του «κόμματος» του.
. Σε όλα ανεξαιρέτως τα κυπριακά τηλεοπτικά κανάλια κρατικά και ιδιωτικά, κάθε εθνικό-ρατσιστική δήλωση του Αρχηγού της Κυπριακής Εκκλησίας προβάλλεται καθημερινά ως ευαγγέλιο.

Της Μαρίας Χρυσάνθου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρυση Αυγή και ΕΛΑΜ κακοήθη μεναλώματα στο γαλανόλευκο της Ελληνικής σημαίας.