Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ.(Σημαντική η κοινωνική προσφορά του)


                        Γράφει ο Χρίστος Α. Τούμπουρος


Με αυξημένο το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης πολλοί Ηλιοπουλίτες (Ηπειρώτες και μη) ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης, και προσήλθαν στα γραφεία του Συλλόγου,   όπου πραγματοποιήθηκε (Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2013),  η εξάμηνη προγραμματισμένη από το σύλλογο  αιμοδοσία. 


Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νικόλαος Σπέγγος μεταξύ άλλων είπε και τα εξής:
«Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης, κάθε εξάμηνο, από το 1986, σε συνεργασία με το Νοσοκομείο ΕΛΠΙΣ, διοργανώνει αιμοδοσία στην οποία σχεδόν όλα τα μέλη μας καθώς και αρκετοί από τους κατοίκους  της Ηλιούπολης,  εθελοντικά προσφέρουν αίμα για όσους έχουν ανάγκη.


Είναι μια πρωτοβουλία του Συλλόγου μας   που έγινε θεσμός και κάθε εξάμηνο όλο και περισσότερα άτομα συμμετέχουν, όλο και περισσότερο αίμα συλλέγεται και γίνεται ζωή για τους συνανθρώπους μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου κι εγώ προσωπικά πιστεύω πως η σημερινή ημέρα είναι μια χαρούμενη και ελπιδοφόρα γιορτή αγάπης, ανθρώπινης αλληλεγγύης και ανιδιοτελούς προσφοράς.» 


Συνεχίζοντας ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Θωμάς Ντάσιος  τόνισε: «η δράση του Συλλόγου μας και η κοινωνική προσφορά του στις δύσκολες αυτές μέρες που όλοι περνάμε θα ενταθεί και θα πολλαπλασιαστεί. Είναι γνωστό πως το φιλότιμο των Ηπειρωτών είναι αληθινό και η κοινωνική τους συνείδηση ισχυρή και θα έλεγα πρωτοπόρα».  


Είναι αλήθεια ότι η προσφορά του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης είναι σημαντική και ουσιαστική, «σχεδόν σαράντα χρόνια ο Σύλλογός μας  συμμετέχει αληθινά όχι μόνο στα πολιτιστικά, αλλά και στα κοινωνικά τεκταινόμενα της Ηλιούπολης, τιμώντας τις παραδόσεις αλλά και τις Ηπειρώτικες αξίες», δήλωσε η έτερη ψυχή του Συλλόγου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Ιωάννης Κωστούλας.
Σε τόσο δύσκολες εποχές, όχι μόνο χρειάζονται  τέτοιες δραστηριότητες, αλλά  είναι ανάγκη να επαινούνται και να προβάλλονται ως παράδειγμα. Η κοινωνική προσφορά και η προϋπόθεσή της, η κοινωνική συνείδηση, είναι αξίες στις οποίες στηρίχτηκαν και μεγαλούργησαν, όπου γης, οι Ηπειρώτες, γι’ αυτό αξίζει ένα μεγάλο  ΕΥΓΕ στους Ηπειρώτες της Ηλιούπολης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια: