Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Μόσκοβος και το ξανθό γένος ήρθε, αλλά για να χάσουμε το Guinness αδέρφια: Ρώσοι φτιάχνουν την μεγαλύτερη ελληνική χωριάτικη σαλάτα όλων των εποχών

deite-tin-megaluteri-xwriatiki-salata-ston-kosmo.w_l

Στην Μόσχα έπαιξε η μεγαλύτερη παπάρα όλων των εποχών

Ελληνίδες, Έλληνες, το ρεκόρ της μεγαλύτερης χωριάτικης σαλάτας δεν ανήκει πια στην χώρα μας. Χτες στην Μόσχα, πάνω στην κόκκινη πλατεία, μαζεύτηκαν πολλοί τόνοι, ντομάτας, ελιάς, λαδιού, αγγουριού, φέτας και κρεμμυδιού για να γραφτεί μια ¨μαύρη σελίδα¨ στις Ελληνορωσικές σχέσεις.

upl57cc1a55c2bd0



Είκοσι τόνοι και εκατό κιλά χωριάτικης σαλάτας, φτιάχτηκαν και μοιράστηκαν στον κόσμο της Μόσχας, σε μια εκδήλωση που έγινε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την Ημέρα Πόλης της Μόσχας και για να διαφημιστεί τουριστικά η ελληνική κουζίνα και η χώρα μας στους Ρώσους.

upl57cc1a5f891b7



Φυσικά και οι 20 τόνοι 100 κιλά της Greek Salad (όπως λένε οι ξένοι την χωριάτικη), μπήκαν στα ρεκόρ Guinness σαν την μεγαλύτερη χωριάτικη σαλάτα ever καθώς ξεπεράστηκε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που ήταν μόλις 13 τόνοι και 417 κιλά και είχε σημειωθεί στην Ιεράπετρα το 2010.

DSC02261

Αδέρφια, μη σκάτε, πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικό μας θα ναι.

Δείτε ένα video από την μεγάλη χωριάτικη σαλάτα που κατασκεύασε η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος το 2011, στην πλατεία Κλαυθμώνος


Δεν υπάρχουν σχόλια: