Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Καλαντζής κατά Κλάπα για "παραπληροφόρηση"- Εκτενής συζήτηση στο ΔΣ

dszirou prosfiges
Γράφει: Ρούλα Χρήστου
Να διαλυθεί ως δομή το hot spot στο στρατόπεδο και οι πρόσφυγες που απέμειναν να διανεμηθούν σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα ή ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή. Σ΄αυτό στοχεύει πια ο δήμος Ζηρού βάσει και της ενημέρωσης που παρείχε το βράδυ της Δευτέρας, στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο δήμαρχος Ν. Καλαντζής. Ο δήμος εκτιμά πως τα στρατόπεδα επιτέλεσαν το ρόλο τους κι αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί.
Προς τούτο, το έδαφος ανέλαβε να λειάνει, σε πολιτικό επίπεδο, ο βουλευτής Πρέβεζας Στέργιος Γιαννάκης καταθέτοντας επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή. Μεταξύ άλλων ρωτάει τους συναρμόδιους υπουργούς τι μέλλει γενέσθαι με την εκπνοή του προκαθορισμένου οκταμήνου λειτουργίας του Κέντρου στη Φιλιππιάδα.( Ως γνωστόν η έγγραφη, αρχική δέσμευση του κ. Βίτσα μιλούσε για οχτάμηνη λειτουργία).
Σε συνάρτηση με τη λειτουργία του Κέντρου θα εξεταστεί και το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, που δίχασε την τοπική κοινωνία μετά από την επίμαχη ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου.
Η εν λόγω ανακοίνωση μετά τις εντάσεις και ενστάσεις που πυροδότησε, αποτέλεσε αντικείμενο κριτικής αντιπαράθεσης και εντός του Δημοτικού Συμβουλίου Ζηρού. Ο μεν Δήμαρχος και η ελάσσονα αντιπολίτευση γι άλλη μια φορά κατέκριναν το περιεχόμενό της ή μάλλον τη διατύπωση κάποιων εύλογων ανησυχιών, η δε μείζονα αντιπολίτευση έδειξε απλόχερα την κατανόηση και τη συμπάθειά της προς τους ανησυχούντες γονείς.
Γονιός που κατέθεσε προσωπική άποψη, επέμεινε στο θέμα της ανακοίνωσης ωστόσο δήλωσε πως αν τηρηθούν από πλευράς προϋποθέσεων υγιεινής και ασφάλειας όλα όσα ισχύουν για τα ελληνόπουλα, δεν έχουν πρόβλημα να συνυπάρξουν τα παιδιά τους με τα προσφυγάκια.
Η προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση του θέματος έδωσε ευκαιρία στο Δήμαρχο και για ευθεία βολή στο πρόσωπο του συντονιστή του hot spot Μιλτιάδη Κλάπα. Ο κ. Καλαντζής τον κατηγόρησε για παραπληροφόρηση και διέψευσε ότι ήρθαν ή έρχονται κοντέινερ για το Κέντρο της Φιλιππιάδας. «Ούτε το γραφείο Βίτσα επιβεβαιώνει κάτι τέτοιο ούτε η Ύπατη Αρμοστεία». Μόνο ως σκέψη υπάρχει και τίποτα ως απόφαση κατά τον κ. Καλαντζή. Καθόλου κολακευτικές για τον κ. Κλάπα ήταν οι τοποθετήσεις και της ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ο κ. Καλαντζής τις επόμενες μέρες θα καταθέσει πρόταση διαχείρισης του προσφυγικού σε επίπεδο Ηπείρου, όπως ανακοίνωσε. «Ο δήμος Ζηρού ανέλαβε μόνο αυτός πέραν των Ιωαννίνων να δείξει υπευθυνότητα σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην οποία είχε περιέλθει η χώρα. Η έκτακτη ανάγκη παρήλθε» και θα πρέπει η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τους σχεδιασμούς της σ’ ότι αφορά τουλάχιστον στην ενδοχώρα, λαμβάνοντας υπόψη ποιοι και πως βοήθησαν.
Ο κ. Καλαντζής δεν παρέλειψε να δείξει την εκτίμησή του προς τον κ. Γιαννάκη για την επίκαιρη ερώτησή του ενώ δεν έκανε καμία αναφορά στον κυβερνητικό βουλευτή και φιλιππιαδιώτη στην καταγωγή κ. Μπάρκα.
Σ΄ότι αφορά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης επί του ζητήματος, η παρουσία δημοτών και γονέων στην αίθουσα του Δ.Σ ήταν δυσανάλογη των συζητήσεων που προηγήθηκαν στην τοπική κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: