Υλικά για 6 άτομα
2 κ. πατατες μικρές, ολόκληρες
½ ποτήρι ελαιόλαδο
1 κ.σ. αλάτι χοντρό
2 κ.σ. ακόμη για το βράσιμο
πιπέρι
1 ποτήρι φρέκο χυμό πορτοκαλιού
1 κλαδάκι φρέσκο δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
½ κούπα φρέσκο θυμάρι
Εκτέλεση συνταγής
Πλένετε καλά τις πατάτες χωρίς να τις καθαρίσουμε από τη φλούδα τους
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180-200 βαθμούς.
Τις βράζουμε σε μπόλικο νερό με 2 κ.σ. αλάτι χοντρό, για 10 λεπτά της ώρας
Σουρώνουμε, χωρίς να ξεπλύνουμε με νερό και αδειάζουμε τις πατάτες στη λαμαρίνα του φούρνου.
Αλατοπιπερώνετε και , πασπαλίζετε με τα μυρωδικά προσθέστε το λάδι και τον χυμό.
Ανακατεύετε καλά και τις βάζετε στο φούρνο.
Ψήνετε για 40' χωρίς να ανακατέψετε τις πατάτες, μέχρι να αρχίσουν να ξεροψήνονται από πάνω.
Τάσος Τόλης
Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος
romiazirou.blogspot.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου