Πέμπτη, 15 Σεπτεμβρίου 2016

Πλήγμα στην δημοσιογραφία: Ανάκληση της άδειας των ΙΕΚ ΞΥΝΗ λίγο πριν πάει να διδάξει η Ελεονώρα Μελέτη

Αποτέλεσμα εικόνας για ελεονωρα μελετη

Ανακλήθηκε και η άδεια του Mediterranean College

Η γενική γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, του υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την ανάκληση των αδειών λειτουργίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ και του Mediterranean College.

Αναλυτικά:
Η απόφαση ανάκλησης αδειών αφορά τις εξής επιχειρήσεις:

1. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην εταιρεία «ΤΟΠΙΚΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ»

2. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ» Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τον Πειραιά.
3. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με τον διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
4. Ιδιωτικό Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης με το διακριτικό τίτλο «ΙΙΕΚ ΞΥΝΗ» στην «ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΝΟΤΙΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ» ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία με έδρα τη Γλυφάδα Αττικής.
5. MEDITERRANEAN COLLEGE στην εταιρεία «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Α.Ε.» με έδρα τη Θεσσαλονίκη, Εγνατίας 2-4.

Οι διοικήσεις των παραπάνω ινστιτούτων θα πρέπει να παραδώσουν τα αρχεία τους εντός τριάντα ημερολογιακών ημερών σε Δημόσια ΙΕΚ, ενώ τα αρχεία του Κολεγίου θα παραδοθούν όπου οριστεί βάσει νεότερης απόφασης.
Οι σπουδαστές δικαιούνται επιστροφή των διδάκτρων που έχουν προκαταβάλει καθώς και εγγραφή σε άλλο Ιδιωτικό ΙΕΚ ή Κολέγιο της προτίμησής τους. Συγκεκριμένα για τους σπουδαστές των εν λόγω ΙΙΕΚ δικαιούνται επιπλέον δωρεάν μετεγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ, ενώ στην περίπτωση που δεν λειτουργούν εκεί τμήματα αντίστοιχα της ειδικότητάς τους μπορούν να συσταθούν τέτοια με απόφαση της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης.
Τα σχετικά ΦΕΚ: ΄Β2810/06-09-2016 και ΄Β2811/06-09-2016
Ελπίζουμε κάτι να γίνει και να μην ισχύσει αυτή η ανάκληση, είναι κρίμα να γίνει κάτι τέτοιο, φέτος που θα δίδασκε στο μάθημα της δημοσιογραφίας  η Ελεονώρα Μελέτη.


CqOuYDTXYAEm8GJ

Στο ΙΕΚ ΞΥΝΗ δίδασκαν πάντως και άλλοι σπουδαίοι δημοσιογράφοι

dimosiogrfia gia nea kai anakoinwseis

Κρίνοντας από το υψηλό επίπεδο των καθηγητών δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΞΥΝΗ, μας πιάνει τρόμος για το επίπεδο της μελλοντικής δημοσιογραφίας του τόπου αν και εφόσον κλείσει η σχολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: